Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan opoziva više od 215.000 vozila u SAD! Reviewed by Momizat on . Nissan je izdao naredbu za opoziv više od 215.000 vozila na teritoriji SAD zbog potencijalnog rizika od požara. Naime, japanski proizvođač automobila je u svom Nissan je izdao naredbu za opoziv više od 215.000 vozila na teritoriji SAD zbog potencijalnog rizika od požara. Naime, japanski proizvođač automobila je u svom Rating: 0

Nissan opoziva više od 215.000 vozila u SAD!

Advertisement

Nissan je izdao naredbu za opoziv više od 215.000 vozila na teritoriji SAD zbog potencijalnog rizika od požara.

nissan

Naime, japanski proizvođač automobila je u svom saopštenju naveo da na njegovim vozilima može doći do kvara na pumpi za ABS, koja sprečava „propadanje“ kočnica, te da se nakon toga tečnost lako može izliti do „strujne“ ploče, što može izazvati spoj.

Prema tome, ako vozači ignorišu lampicu koja upozorava na ABS, moguće je da dođe do izlivanja tečnosti na gore pomenutu ploču. što mođe izazvati požar.

Modeli na kojima je otkriven ovaj problem su Nissan Murano proizveden u periodu od 215. do 2017. godine, Nissan Maxima (2016. do 2017.) Nissan Pathfinder (2017. do 2018.), ali i Infiniti QX60. Ukupno, ovaj problem se potencijalno može javiti na 215.124 vozila.

Iz kompanije Nissan veruju da otprilike 56% od tog broja vozila zaista imaju tu grešku, te su predstavnici kompanije upozorili vozače da ne ignorišu taj problem, pogotovo ako u njihovim vozilima lampica za ABS bude upaljena više od 10 sekundi nakon startovanja motora.

Vlasnici vozila sa potencijalnim problemom će uskoro dobiti obaveštenje od Nissana, a popravke će početi od sledećeg meseca. Očekuje se da opoziv stupi na snagu 15. oktobra, te da sve neophodne popravke budu besplatne.

Nissan je ovaj problem istraživao još od februara ove godine, a obavezao se na opoziv još krajem avgusta.

Izvor: vrelgume.rs

Komentari korisnika: