Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan predstavio trkaći automobil GT-R Nismo GT500 Reviewed by Momizat on . Kompanija Nissan je predstavila svoj trkaći automobil GT-R Nismo GT500, koji će se takmičiti u ovogodišnjoj seriji Super GT500. Nissan je treći proizvođač autom Kompanija Nissan je predstavila svoj trkaći automobil GT-R Nismo GT500, koji će se takmičiti u ovogodišnjoj seriji Super GT500. Nissan je treći proizvođač autom Rating: 0

Nissan predstavio trkaći automobil GT-R Nismo GT500

Advertisement

Kompanija Nissan je predstavila svoj trkaći automobil GT-R Nismo GT500, koji će se takmičiti u ovogodišnjoj seriji Super GT500.

Nissan je treći proizvođač automobila koji je predstavio novi trkački model za narednu sezonu u Super GT šampionatu.

Automobili koji se takmiče u Super GT GT 500 šampionatu će imati 2,0-litarske četvorocilindarske agregate sa turbo kompresorom, dok DTM automobili ostaju na 4,0-litarskim V8 motorima.

Ranije je Lexus otkrio svoj model LF-CC, dok je i Honda predstavila svoje “oružje”, a to je NSX-Concept-GT, koji će se također takmičiti u seriji Super GT500. Kao odgovor iz Nissana je stigao GT-R Nismo GT500.

Svi automobili su dizajnirani tako da ispunjavaju sve tehničke uslove kao i automobili iz DTM-a. Jedini izuzetak je pravilo o motorima.

Nissan GT-R Nismo GT500 će svoju moć demonstrirati ovog vikenda na stazi Suzuka u Japanu, gdje će posjetitelji moći vidjeti Hondin i Lexusov automobil.

Komentari korisnika: