Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan preuzima Mitsubishi Motors Reviewed by Momizat on . Nissan bi mogao da otkupi 34 odsto udela u Mitsubishiju. Najnovije vesti koje stižu iz Japana, sugerišu da je Nissan u „finalnoj fazi pregovora“ preuzimanja Mit Nissan bi mogao da otkupi 34 odsto udela u Mitsubishiju. Najnovije vesti koje stižu iz Japana, sugerišu da je Nissan u „finalnoj fazi pregovora“ preuzimanja Mit Rating: 0

Nissan preuzima Mitsubishi Motors

Advertisement

Nissan bi mogao da otkupi 34 odsto udela u Mitsubishiju.

Mitsubishi_nissan

Najnovije vesti koje stižu iz Japana, sugerišu da je Nissan u „finalnoj fazi pregovora“ preuzimanja Mitsubishi Motorsa.

Nissan bi mogao da otkupi udeo od 34 odsto za 1,8 milijardi dolara. Kao što znamo, Mitsubishi je teško pogođen skandalom u vezi sa izduvnim gasovima. Ovaj potez Nissan učinio najvećim akcionarom Mitsubishija i praktično omogućio kontrolu nad kompanijom.

Ostali detalji nisu poznati. Mitsubishi će danas održati hitan sastanak odbora da donese konačnu odluku oko predloženog ugovora.

U suštini, jasno je da Mitsubishi samo može da profitira i spasi se praktično propasti ukoliko uđe u partnerstvo sa Nissanom. Inače, ove dve kompanije već sarađuju u sferi mini automobila, ali je Mitsubishijeva afera sa izduvnim gasovima uticala i na dva Nissanova modela.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: