Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan testira tehnologiju na kojoj će vlasnici električnih automobila moći da zarađuju novac Reviewed by Momizat on . Kompanija Nissan je počela sa testiranjem tehnologije koja će vlasnicima električnih vozila donositi novac. Naime, jedna od prednosti električnih automobila jes Kompanija Nissan je počela sa testiranjem tehnologije koja će vlasnicima električnih vozila donositi novac. Naime, jedna od prednosti električnih automobila jes Rating: 0

Nissan testira tehnologiju na kojoj će vlasnici električnih automobila moći da zarađuju novac

Advertisement

Kompanija Nissan je počela sa testiranjem tehnologije koja će vlasnicima električnih vozila donositi novac.

nissan

Naime, jedna od prednosti električnih automobila jeste ta što oni mogu da funkcionišu i kao stabilizatori mreže. Ergo, električna energija koju vlasnik napuni tokom noći kada je potražnja manja, ili korišćenjem obnovljivih izvora energije, može da bude vraćena u sistem tokom dana kada su potrebe potrošača najveće, ukoliko vlasnici automobila nemaju potrebe da voze svoj automobil.

Nissan je upravo krenuo s testiranjem ove funkcije u Velikoj Britaniji, a u suštini, to znači da će električnu energiju koju ne potroše, vozači električnih automobila moći da vrate u električnu mrežu.

Japanski proizvođač i britanska kancelarija za vozila s niskom emisijom štetnih gasova (OLEV) instaliraće hiljadu reverzibilnih stanica za punjenje kako bi saznali koliko je ova tehnologija isplativa za vlasnike automobila i kompanije koje se bave isporukom električne energije.

Sama investicija iznosi 30 miliona britanskih funti, a 1.000 reverzibilnih stanica biće napravljeno i postavljeno u sledeće tri godine.

Nissan veruje da bi vlasnici električnih vozila mogli godišnje da zarađuju oko 350 funti, čime bi efektivno imali besplatnu energiju za sopstvene potrebe.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: