Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nissan više neće konkurirati Volkswagen Golfu Reviewed by Momizat on . Nekoć jedna od najpopularnijih klasa, ona C-segmenta kompaktnih automobila poznata i kao niža-srednja, kompaktna ili Golf klasa izgubila je jednog od predstavni Nekoć jedna od najpopularnijih klasa, ona C-segmenta kompaktnih automobila poznata i kao niža-srednja, kompaktna ili Golf klasa izgubila je jednog od predstavni Rating: 0

Nissan više neće konkurirati Volkswagen Golfu

Advertisement

Nekoć jedna od najpopularnijih klasa, ona C-segmenta kompaktnih automobila poznata i kao niža-srednja, kompaktna ili Golf klasa izgubila je jednog od predstavnika zbog padajuće popularnosti

nissan

Nissan je prestao proizvoditi Pulsar za Europu još u lipnju, a sada su Japanci odlučili ugasiti i proizvodnju Almere za Rusiju. Tako će Nissan u klasi kompaktnih automobila konkurirati isključivo SUV-ovima i crossoverima.

Ovaj potez u Nissanu su povukli zbog rapidne tranzicije europskih kupaca s klasičnih vozila na crossovere, kažu. U Europi će ostati električni Leaf kao jedini klasični hatcback C-segmenta, te Micra u manjem B-segmentu.

Prilikom lansiranja Pulsara u 2006 Nissan je očekivao prodaju od 64.000 primjeraka godišnje, no prošle godine Japanci su pronašli tek 25.221 kupca. Almera je u Rusiji bila tržišni hit i Nissanov najprodavaniji automobil u 2014 s 46.225 isporučenih primjerka, no ove godine automobil je ispao s liste 25 najpopularnijih, dok je status najprodavanijeg Nissana pripao X-Trailu.

Nissan je prošle godine prodao 14.103 X-Traila u Rusiji.

Nissan nije jedini proizvođač koji se postepeno na pojedinim tržištima okreće isključivo prodaji crossovera i SUV-ova. Na isti potez odlučio se i američki ogranak Forda.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: