Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nista od proizvodnje Super Veyron-a Reviewed by Momizat on . Mnogi ljubitelji koji vole brzinu na planeti je došao kraj, nakon što je Bugatti demantovao glasine da je u pripremi model sa 1600 KS i vremenom ubrzanja do 100 Mnogi ljubitelji koji vole brzinu na planeti je došao kraj, nakon što je Bugatti demantovao glasine da je u pripremi model sa 1600 KS i vremenom ubrzanja do 100 Rating: 0

Nista od proizvodnje Super Veyron-a

Advertisement

Mnogi ljubitelji koji vole brzinu na planeti je došao kraj, nakon što je Bugatti demantovao glasine da je u pripremi model sa 1600 KS i vremenom ubrzanja do 100 km/h manjim od 2 sekunde, a tu titulu bi nosio novi Super Veyron.

Prve glasine o novom modelu pojavile još krajem oktobra prošle godine i da su se, pre svega zbog ćutanja francuske kompanije, nastavile sve do ovog ljeta, mnogi su bili ubeđeni da su radovi na njemu uveliko započeli.

Predsednik Bugatija, Dr Volfgang Šrajber glasine o Super Veyronu je lično demantovao, koji je iskoristio boravak na Pebl Bič manifestaciji u Kaliforniji da otkrije i neke od planova za budućnost.

Bugatti je obećao proizvodnju 450 primeraka Veyrona, od kojih je do danas oko 390 isporučeno svojim vlasnicima. U taj broj su uključene brojne specijalne verzije.Prvi modeli su imali 1001 KS (Veyron 16.4 Grand Sport), preostalih 60-ak primjeraka će imati verziju postojećeg W16 agregata, sa 1200 KS.

Isporuke će prema sadašnjim prognozama trajati do 2015. godine, a ne očekuje se nikakvo dalje poboljšavanje motora, uprkos najavljenim specijalnim verzijama.

Šrajber je naglasio da kompanija sprema model podjednako impresivnih performansi, kao i da je rad na njemu, u neku ruku, već počeo. On se namjerno ogradio od termina “naslednik”, koji po njemu implicira da je prethodnik inferiorniji, a sigurno je da ga nećemo videti prije 2016. godine.

Komentari korisnika: