Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Njemačke vlasti kaznile Volkswagen sa milijardu eura Reviewed by Momizat on . Proizvođač automobila 'Folksvagen' je saopštio da su ga nemačke vlasti kaznile sa milijardu evra zbog skandala sa emisijom izduvnih gasova, izveštava Asošijeted Proizvođač automobila 'Folksvagen' je saopštio da su ga nemačke vlasti kaznile sa milijardu evra zbog skandala sa emisijom izduvnih gasova, izveštava Asošijeted Rating: 0

Njemačke vlasti kaznile Volkswagen sa milijardu eura

Advertisement

Proizvođač automobila ‘Folksvagen’ je saopštio da su ga nemačke vlasti kaznile sa milijardu evra zbog skandala sa emisijom izduvnih gasova, izveštava Asošijeted pres.

vw

“Folksvagen” je saopštio da će prihvatiti kaznu suda u nemačkom gradu Braunšvajg.

Sud je zaključio da je “Folksvagen” propustio da na odgovarajući način kontroliše rad svog razvojnog odeljenja, što je rezultiralo da skoro 10,7 miliona dizel-automobila sa ilegalnim softverom za kontrolu emisije gasova bude prodato širom sveta.

Skandal koji je dospeo u sedište pažnje u SAD 2015. godine već je koštao nemačkog proizvođača automobila milijarde kazni od vlasti u SAD.

“Folksvagen” je izrazio nadu da će plaćanje kazne u Nemačkoj imati “pozitivan efekat na druge zvanične procese koji su pokrenuti u Evropi protiv ‘Folksvagena’ i njegovih podružnica”, piše AP.

Izvor: FoNet

Komentari korisnika: