Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Njemačke vlasti primorale Opel da sa tržišta povuče 100.000 vozila! Reviewed by Momizat on . Kompanija Opel je od ministarstva saobraćaja Nemačke dobila naređenje da sa tržišta povuče skoro 100.000 automobila. Naime, predstavnici vlasti su naveli da su Kompanija Opel je od ministarstva saobraćaja Nemačke dobila naređenje da sa tržišta povuče skoro 100.000 automobila. Naime, predstavnici vlasti su naveli da su Rating: 0

Njemačke vlasti primorale Opel da sa tržišta povuče 100.000 vozila!

Advertisement

Kompanija Opel je od ministarstva saobraćaja Nemačke dobila naređenje da sa tržišta povuče skoro 100.000 automobila.

opel

Naime, predstavnici vlasti su naveli da su otkrili ilegalan uređaj u dizel varijantama modela Opel Cascafa, Insignia i Zafira širom Evrope.

Obaveštenje o opozivu automobila stiglo je nakon što je prekjuče izvršena racija na sedište kompanije u Riselshajmu zbog sumnje koja se ispostavila kao potpuno opravdana. Naime, otkriveno je da se u velikom broju modela tog proizvođača nalazi i softver uz pomoć kog je Opel manipulisao rezultatima na testovima emisije štetnih gasova. Potvrđeno je i da su predstavnici vlasti upali i u postrojenje kompanije Opel u Kajzerslauternu.

Opel je ranije priznao da se u njihovim vozilima nalazi ECU koja je programilana da se isključi pri određenim temperaturama. Međutim, predstavnici te kompanije su naveli da je to u potpunosti u skladu sa zakonom.

Takođe, nemačko regulatorno telo KBA je 2015. godine otkrilo četiri različita softvera uz pomoć kojih je Opel mogao da lažira rezultate emisije štetnih gasova. Nakon toga je kompanij naređeno da te softvere ukloni.

“Nakon što je otkriven i peti softver tokom ove godine, za koji KBA smatra da je nelegalan, trenutno stupa na snagu naređenje kompaniji Opel da smesta sa tržišta ukloni svoje modele Cascada, Insignia i Zafira”, stoji u saopštenju KBA.

Novosti o racijama i opozivu koji treba da sprovede Opel stižu u trenutnku kada nemački proizvođač automobila uživa u svojim rezultatima koji su mnogo bolji nego što su bil pre nego što je vlasnik Opela postala PSA grupacija. Naime, Opel je konačno počeo da ostvaruje profit, nakon skoro 20 godina.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: