Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Audi Q7 na testiranju Reviewed by Momizat on . Audi trenutno radi na testiranju dugo očekivanog nasljednika Q7 modela. Tokom testiranja u realnim uslovima, zamaskirani automobil uočen je na španskim putevima Audi trenutno radi na testiranju dugo očekivanog nasljednika Q7 modela. Tokom testiranja u realnim uslovima, zamaskirani automobil uočen je na španskim putevima Rating: 0

Novi Audi Q7 na testiranju

Advertisement

Audi trenutno radi na testiranju dugo očekivanog nasljednika Q7 modela. Tokom testiranja u realnim uslovima, zamaskirani automobil uočen je na španskim putevima.

Novi-Audi-Q7-2015

 

Prema viđenim slikama, novi Q7 ima ima manje odstojanje od tla, ali to ne znači da će tako ostati u konačnici. Vidljiv je kraći prednji dio automobila i upadljiviji branici, a najverovatnije da će imati i strmiju liniju krova. Zahvaljujući novoj platformi, novi Audi Q7 bit će lakši 363 kg.

Novi-Audi-Q7_1-2015a

 

Novi Audi Q7 pokretat će 3.0-litreni V6 TFSI motor sa 310 KS i 4.2-litreni V8 TDI sa 385 KS. Postoji mogućnost da će osnovni model pokretati četvorocilindarski 2.0-litreni TDI motor. Vrhunski SQ7 Diesel model trebao bi pokretati V8 TDI motor. Nešto kasnije pojavit će se i hibridna izvedba, a za njeno pokretanje bit će zadužen 3.0-litreni TDI motor i električni motor sa 115 KS.

Novi-Audi-Q7_2

 

Novi Audi Q7 mogao bi biti predstavljen u martu na sajmu automobila u Ženevi ili pak u septembru na sajmu automobila u Parizu. Nova generacija Q7 modela u prodaju ulazi krajem iduće godine kao model za 2015. godinu.

Izvor: www.carlander.ba

Komentari korisnika: