Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi BMW X6 na špijunskim fotografijama Reviewed by Momizat on . Druga generacija modela BMW X6 snimljena je tokom testiranja u blizini polarnog kruga. Iako je automobil dobro zamaskiran, možemo prepoznati njegove osnovne diz Druga generacija modela BMW X6 snimljena je tokom testiranja u blizini polarnog kruga. Iako je automobil dobro zamaskiran, možemo prepoznati njegove osnovne diz Rating: 0

Novi BMW X6 na špijunskim fotografijama

Advertisement

Druga generacija modela BMW X6 snimljena je tokom testiranja u blizini polarnog kruga. Iako je automobil dobro zamaskiran, možemo prepoznati njegove osnovne dizajnerske linije. Novi BMW X6 kombinuje dizajn treće generacije modela BMW X5 i koncepta X4.

novi-bmw-x6

 

S obzirom da će koristiti sličnu tehnologiju kao i model X5, najbrža verzija BMW X6 imati će agregat V8 zapremine 4,4 litra, koji razvija maksimalnu snagu od 450 konjskih snaga. Možemo očekivati i benzinski motor zapremine 3.0 litra (258 KS) kao i dizelski agregat sa šest cilindara, koji razvija maksimalnu snagu od 381 KS.

novi-bmw-x6-2

BMW je potvrdio i novu generaciju modela X6 M, koja će biti predstavljena tek krajem godine. S obzirom da će ponuda modela X5 biti proširena plug-in hibridom (BMW X5 xDrive40e), možemo očekivati sličnu oznaku i kod novog X6.

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: