Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Civic Type-R testiran na stazi u Nirburgring-u Reviewed by Momizat on . Prototip Honde Civic Type-R za 2015. snimljen je tokom testiranja na stazi Nirburgring. Test-automobil prekriven je kamuflažnom folijom, ali pažnju privlače sna Prototip Honde Civic Type-R za 2015. snimljen je tokom testiranja na stazi Nirburgring. Test-automobil prekriven je kamuflažnom folijom, ali pažnju privlače sna Rating: 0

Novi Civic Type-R testiran na stazi u Nirburgring-u

Advertisement

Prototip Honde Civic Type-R za 2015. snimljen je tokom testiranja na stazi Nirburgring.

Test-automobil prekriven je kamuflažnom folijom, ali pažnju privlače snažne, crvene kočione čeljusti karakteristične za modele visokih performansi.

Izvršni direktor Honde, Takanobu Ito, nedavno je potvrdio da će najsnažniji Civic stići na tržište 2015. godine. Prema ranijim najavama, inženjeri su dobili zadatak da motor, za koji se zna da će razvijati najmanje 270 ks, pojačaju na oko 300 ks, a veruje se da je reč o 2.0 litarskom turbo-punjenom benzincu.

U Hondi očekuju da novi Civic Type-R bude najbrži hečbek sa prednjim pogonom na Nirburgringu i da nadmaši rezultat koji na toj stazi trenutno drži Renault Megan RS Trophy, a koji iznosi 8:07.97. Sudeći na osnovu snimka, čini se da japanski proizvođač ozbiljno radi kako bi dostigao taj cilj.


Videosnimak testiranja možete pogledati ispod :

Komentari korisnika: