Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Ford Mustang koji stiže u Europu Reviewed by Momizat on . Ljubitelji američkih automobila konačno mogu slaviti. Nakon čak pet desetljeća proizvodnje Mustang će napokon u šestoj generaciji biti dostupan i na europskom t Ljubitelji američkih automobila konačno mogu slaviti. Nakon čak pet desetljeća proizvodnje Mustang će napokon u šestoj generaciji biti dostupan i na europskom t Rating: 0

Novi Ford Mustang koji stiže u Europu

Advertisement

Ljubitelji američkih automobila konačno mogu slaviti. Nakon čak pet desetljeća proizvodnje Mustang će napokon u šestoj generaciji biti dostupan i na europskom tržištu. Doduše, morat ćemo se strpjeti do 2015.

ford-mustang-1

Ovakav razvoj događaja možemo zahvaliti direktivi ‘Jedan Ford’ kojom Plavi oval želi sve svoje proizvode nuditi globalno, a ne kao dosad – ovisno o tržištu. To znači da su Amerikanci dobili Fiestu, a mi Mustang. Sami prosudite tko je prošao bolje.

Naravno, ovakav transfer nije mogao proći bez ovećih izmjena pa bi tako novi Mustang trebao biti poprilično različita zvjerka od svih svojih dosadašnjih inkarnacija. Za početak, u Fordu su se napokon odrekli rudimentarnog stražnjeg ovjesa u korist neovisne arhitekture pa bi Mustang, napokon, trebao biti automobil koji ne ide brzo samo po ravnom. Amerikanci su također shvatili da je potrošnja itekako bitan faktor kupcima pa će Mustang prvi put ponuditi s četverocilindričnim motorom manje zapremnine.

ford-mustang-2

 

Oni koji smatraju da je blasfemično pod poklopcem Mustanga pronaći bilo što drugo osim V-motora zadovoljit će se petolitrenim V8 s varijabilnim razvodom ventila koji razvija 420 KS i 3,7-litrenim V6 od 305 KS. Podjednako toliko, no s puno više okretnog momenta pri nižim okretajima ima novi 2,3-litreni turbopunjeni Ecoboost četverocilindraš koji bi, vjeruju u Fordu, Mustang mogao učiniti vrlo popularnim automobilom na Starom kontinentu. U planu je i više od 500 KS snažna verzija petolitrenog V8.

Za prijenos snage na stražnje kotače tu je stari ručni šesterostupanjski mjenjač i postojeći šesterostupanjski automatik. Mjenjač s dvije spojke nije u planu, no zato jest deseterostupanjski automatik koji bismo trebali dočekati za dvije godine.

Ford-Mustang-GT-04

 

Izvor: www.tportal.hr

Komentari korisnika: