Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Mitsubishi Pajero već u Ženevi? Reviewed by Momizat on . Mitsubishi Pajero će na sajmu automobila u Ženevi dobiti naslednika. Verovatno je da će to biti GC-PHEV koncept koji smo premijerno mogli da vidimo u Tokiju, no Mitsubishi Pajero će na sajmu automobila u Ženevi dobiti naslednika. Verovatno je da će to biti GC-PHEV koncept koji smo premijerno mogli da vidimo u Tokiju, no Rating: 0

Novi Mitsubishi Pajero već u Ženevi?

Advertisement

Mitsubishi Pajero će na sajmu automobila u Ženevi dobiti naslednika. Verovatno je da će to biti GC-PHEV koncept koji smo premijerno mogli da vidimo u Tokiju, novembra prošle godine.

Mitsubishi-GC-PHEV-Concept 1

Kada se novi model pojavi na tržištu 2015. godine, stati će na vrh game i poprimiti aktuelni PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) izgled proizvođača.

Mnogo toga će Pajero podeliti sa još jednim budućim novitetom – Outlander crossoverom – ali ne i pogon. Tehnička rešenja biće znatno iznad 3 hibridna moda manjeg “rođaka”. GC koncept poseduje V6 agregat 3,5 litra radne zapremine zajedno sa 2 elektromotora i “S-AWC” (Super-All Wheel Control), a koliko će od toga biti primenjeno na Pajerovom nasledniku ostaje da se vidi.

Mitsubishi-GC-PHEV-Concept 2

Mitsubishi tvrdi kako će do 2020. godine 20% njegovih automobila biti Plug-in, a da će prvi među njima biti novi Outlander PHEV koji će zbog toga najverovatnije morati da “odbaci” 4×4 pogon. Upitani o mogućnosti da se unutar novog modela implementiraju ideje sa koncept vozila, inženjeri su odgovorili kako se aktivno radi na razvoju high-tech ekrana čiju primenu najviše “koči” zakonodavstvo.

Mitsubishi-GC-PHEV-Concept 3

Od 2016. godine počinju sa proizvodnjom još jednom koncept modela predstavljnog kada i GC – koncept XR. On će odmeniti ASX crossover a služiće se prednjim pogonom. PHEV tehnologija XR pružaće znatno manje pogodnosti nego li u snažnijim i većim modelima, ali će biti dovoljna da ga svrsta u onu grupu od 20% plug-in modela Mitsubishi kompanije. Kupci željni pogona na sva 4 točka neće biti “lišeni” zadovoljstva ali će zbog tako nečega morati da se opredele za verzije sa konvencionalnim agregatima.

Mitsubishi-GC-PHEV-Concept 4

Interesantno je i to da će kompanija na predstojeće sajmu automobila u Ženevi nakon novembarske premijere opet na svom štandu “parkirati” koncept modele iz Tokija.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: