Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Novi Renault motor R110: Renaultova stručnost u proizvodnji električnih vozila Reviewed by Momizat on . Novi motor R110 plod je Renaultova rada na razvoju električnog motora i proizvodne strategije i novi dokaz stručnosti najvećeg evropskog proizvođača električnih Novi motor R110 plod je Renaultova rada na razvoju električnog motora i proizvodne strategije i novi dokaz stručnosti najvećeg evropskog proizvođača električnih Rating: 0

Novi Renault motor R110: Renaultova stručnost u proizvodnji električnih vozila

Advertisement

Novi motor R110 plod je Renaultova rada na razvoju električnog motora i proizvodne strategije i novi dokaz stručnosti najvećeg evropskog proizvođača električnih vozila u tom području.

Renault_R110_electric_engine-elektro-motor

Motor R110, nasljednik motora R90, isključivo je Renaultov proizvod. Razvijen je u samo dvije godine, a proizvodi se u Francuskoj u Renaultovoj tvornici Cléon u Normandiji.

Konstruirali su ga inženjeri iz Cléona u saradnji sa inženjerima iz Renaultovog Technocentrea, smještenog jugoistočno od Pariza. Motor R110 opremljen je inovacijama koje su mu donijele dodatnih 12 kW bez povećanja mase ili zapremine, a pritom je zadržao i odličnu energetsku efikasnost motora R90.

Uvođenjem motora R110 broj jedinica Renaultovog motora koje se ugrađuju u Kangoo Z.E., Master Z.E., ZOE i Daimlerov električni Smart popeo se na pet (44 kW, 57 kW, 60 kW, 68 kW i 80 kW).

Izvor: carlander.ba

Komentari korisnika: