Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Nvidia započela testiranje samovozeće tehnologije u Kaliforniji Reviewed by Momizat on . Tehnološka kompanija Nvidia je dobila dozvolu za testiranje samovozeće tehnologije na putevima savezne države Kalifornija. Iako je Nvidia reputaciju stekla kao Tehnološka kompanija Nvidia je dobila dozvolu za testiranje samovozeće tehnologije na putevima savezne države Kalifornija. Iako je Nvidia reputaciju stekla kao Rating: 0

Nvidia započela testiranje samovozeće tehnologije u Kaliforniji

Advertisement

Tehnološka kompanija Nvidia je dobila dozvolu za testiranje samovozeće tehnologije na putevima savezne države Kalifornija.

nvidia-test

Iako je Nvidia reputaciju stekla kao proizvođač grafičkih kartica za računare, ušla je i u automobilsku industriju nedavno i razvila napredni sistem autonomne vožnje koji je nedavno testiran u kontrolisanim uslovima. Njihov samovozeći sistem, nazvan Drive PX2, uskoro će postati deo Roborace serije, koju za sada čini jedan samovozeći trkački koncept.

Nvidia je momentalno dobila dozvolu od države za testiranje u Kaliforniji. Iako je do sada Mičigen smatran najprivlačnijom državom za testiranje autonomne vožnje u SAD, oko 20 proizvođača ipak je za ovo odabralo Kaliforniju. Među njima su Volkswagen, Mercedes-Benz, Google, Tesla, Bosch, Nissan, BMW, Honda, Ford, Faraday Future i NextEV.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: