Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Očekujte da novi Volvo XC90 izgleda ovako Reviewed by Momizat on . Godina 2014. je ona u kojoj bismo napokon, čini se, trebali dočekati nasljednika vremenom pregaženog XC90. No prije nego što se to dogodi, valja nam se strpjeti Godina 2014. je ona u kojoj bismo napokon, čini se, trebali dočekati nasljednika vremenom pregaženog XC90. No prije nego što se to dogodi, valja nam se strpjeti Rating: 0

Očekujte da novi Volvo XC90 izgleda ovako

Advertisement

Godina 2014. je ona u kojoj bismo napokon, čini se, trebali dočekati nasljednika vremenom pregaženog XC90. No prije nego što se to dogodi, valja nam se strpjeti još malo

volvo-concept-xc-coupe-12-1

 

Šveđani će nam čekanje prikratiti konceptom koji bolje možete proučiti u našoj fotogaleriji. Concept XC Coupe, vjerovali ili ne, ogledni je primjer novog dizajnerskog jezika koji Volvo planira preslikati na svoje crossovere i SUV-ove.

Tu je nova maska naglašena povećom rešetkom hladnjaka i svjetlosnim sklopovljem s LED svjetlima u obliku slova T. Tehnologija LED svjetala atraktivno formira i stražnji kraj automobila, a premda nismo neki ljubitelji SUV-ova koji žele biti kupei, moramo priznati da ovaj švedski izgleda sasvim solidno.

Nije sve u dizajnu. U Volvu tvrde da je koncept stvoren kako bi naglasio prednosti nove modularne platforme SPA koju će u Gotteburgu koristiti za sve modele, počevši s XC90.

Prednosti nove platforme su, između ostalog, niža masa i povećana torzijska krutost zahvaljujući uporabi čelika visoke čvrstoće i borona.

Koncept će službeno biti predstavljen u Detroitu idući tjedan.

Foto:

volvo-concept-xc-coupe-01-1

 

volvo-concept-xc-coupe-02-1

 

volvo-concept-xc-coupe-03-1

 

volvo-concept-xc-coupe-04-1

 

volvo-concept-xc-coupe-16-1

 

Izvor: www.tportal.hr

Komentari korisnika: