Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Opel Adam stiže u Ženevu s novim motorom i mjenjačem Reviewed by Momizat on . Opel će na skorašnjem auto showu u Ženevi predstaviti novu verziju Adam modela opremljenu aluminijskim, 1.0-litrenim, 3-cilindričnim ECOTEC turbo motorom s dire Opel će na skorašnjem auto showu u Ženevi predstaviti novu verziju Adam modela opremljenu aluminijskim, 1.0-litrenim, 3-cilindričnim ECOTEC turbo motorom s dire Rating: 0

Opel Adam stiže u Ženevu s novim motorom i mjenjačem

Advertisement

Opel će na skorašnjem auto showu u Ženevi predstaviti novu verziju Adam modela opremljenu aluminijskim, 1.0-litrenim, 3-cilindričnim ECOTEC turbo motorom s direktnim ubrizgavanjem goriva.

opel-adam

Nova je jedinica najavljena još početkom kolovoza prošle godine, a sada su objavljeni detalji o prvom modelu koji će ju koristiti. Motor je razvijen u Opelovom centru za tehnički razvoj u njemačkom Russelsheimu, a bit će dostupan u dvije verzije od 90, odnosno 115 KS. Obje verzije razvijat će 166 Nm okretnog momenta već pri 1.800 okretaja u minuti.

Jedinica će biti uparena s novim 6-brzinskim ručnim mjenjačem čija težina iznosi tek 37 kg, a u standardnom paketu dostupan je i start/stop sustav koji će omogućavati  potrošnju od 4.3l/100km i emisiju CO2 od 99g/km u verziji od 90 KS. Osim novog motora i mjenjača, novi Opel Adam dobit će i nove boje karoserije, kao i presvlake u unutrašnjosti te brojne mogućnosti prilagodbe.

Prodaja će krenuti krajem proljeća.

Izvor: www.autoclick.hr

Komentari korisnika: