Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Opel najavio Astru OPC Extreme – najsnažniju cestovnu Astru ikada Reviewed by Momizat on . Opel je danas saopštio da na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi planira predstaviti jednu specijalnu „igračku“ - Astru OPC Extreme. Prvo kao koncept, dok će Opel je danas saopštio da na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi planira predstaviti jednu specijalnu „igračku“ - Astru OPC Extreme. Prvo kao koncept, dok će Rating: 0

Opel najavio Astru OPC Extreme – najsnažniju cestovnu Astru ikada

Advertisement

Opel je danas saopštio da na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi planira predstaviti jednu specijalnu „igračku“ – Astru OPC Extreme. Prvo kao koncept, dok će kasnije biti proizveden ograničen broj primjeraka.

astrae-4

 

Ovaj koncept je duhovni nasljednik Astre OPC X-Treme (slike ispod) iz 2002.godine, a u Opelu su ga opisali kao „istinski supersportski automobil“. Radit će se o najbržoj cestovnoj Astri ikada, a bazirana je na trkaćem bolidu Astra OPC Cup.

opel-astra-opc-x-treme-concept_100454627_l

 

Zahvaljujući darežljivoj upotrebi ugljičnih vlakana, Extreme verzija će biti znatno lakša od standarde Astre OPC čija masa iznosi 1373kg. Podsjećanja radi, ovaj model je predstavljen 2011.godine, a pokreće ga 4-cilindrični 2.0-litarski turbobenzinac sa 280KS i 400Nm. Extreme će razvijati preko 300KS, a treba još očekivati agresivniji izgled, četiri ispušne cijevi i veliki fiksni stražnji spojler.

opel-astra-opc-x-treme-concept_100454626_l

 

Više informacija će biti dostupno uoči Sajma u Ženevi, koji počinje početkom marta.

Izvor: www.novavozila.ba

Komentari korisnika: