Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Osvježenje Audi A8 – prve zvanične skice Reviewed by Momizat on . Kako se bliži onlajn predstavljanje osvježenog Audija A8, zakazano za 21. avgust, Audi je objavio zvanične skice automobila, kao i neke dodatne informacije o mo Kako se bliži onlajn predstavljanje osvježenog Audija A8, zakazano za 21. avgust, Audi je objavio zvanične skice automobila, kao i neke dodatne informacije o mo Rating: 0

Osvježenje Audi A8 – prve zvanične skice

Advertisement

Kako se bliži onlajn predstavljanje osvježenog Audija A8, zakazano za 21. avgust, Audi je objavio zvanične skice automobila, kao i neke dodatne informacije o modelu koji će uživo debitovati na sajmu u Frankfurtu.

Audijeva “osveženja” nisu toliko radikalna, a A8 neće biti nikakav izuzetak po tom pitanju. Međutim, kako bi održala korak sa novom C-Klasom, nemačka kompanija je morala da donese nešto potpuno novo, što se ogleda u Matrix LED farovima.

Pokazivači pravaca su takođe inovativni i sastoje se od 18 LED dioda na prednjim farovima i 24 na zadnjim. Diode se progresivno osvetljavaju, a princip rada možete videti na video snimku ispod.
Branici su nešto redizajnirani, pa sad zaštitna maska ne ide do najniže tačke branika. Zadnja svetla su nešto tanja i podeljena na pola horizontalnom hromiranom trakom.

Skice pokazuju široke izduvne cevi, pravougaonog oblika, ali za sada nije poznato da li će one biti standardne ili je ovakav izgled dolazi u nekom od dodatnih paketa opreme.
Mada je oblik farova manje-više isti kao na aktuelnom modelu, tehnologija osvetljenja je radikalno drugačija. LED farovi su podeljeni u više manjih, koji su međusobno usklađeni i povezani sočivima, pa se po potrebi aktiviraju ili deaktiviraju, obezbeđujući najbolji mogući stepen osvetljenja.

Komentari korisnika: