Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ovo je nova Mercedes C-klasa! Reviewed by Momizat on . Iako smo naličje nove C-klase već vidjeli nekoliko puta, prve službene informacije i fotografije ugodno su iznenađenje U Mercedesu su, čini se, sportske ambicij Iako smo naličje nove C-klase već vidjeli nekoliko puta, prve službene informacije i fotografije ugodno su iznenađenje U Mercedesu su, čini se, sportske ambicij Rating: 0

Ovo je nova Mercedes C-klasa!

Advertisement

Iako smo naličje nove C-klase već vidjeli nekoliko puta, prve službene informacije i fotografije ugodno su iznenađenje

mercedes-c-klasa

U Mercedesu su, čini se, sportske ambicije odlučili prepustiti manjem CLA, a komfornost prepustiti novoj C-klasi. Automobil je u novoj generaciji porastao čak deset centimetara u dužinu, dobio četiri centimetra u širini te gotovo osam centimetra duži međuosovinski razmak. Pritom je zahvaljujući opsežnoj uporabi aluminija omršavio u prosjeku za stotinu kilograma, što je utjecalo na smanjivanje potrošnje za 20-ak posto i bolju dinamiku zahvaljujući nižem težištu.

mercedes-c-klasa-2

Dizajn je većim dijelom prenesen s većih Mercedesovih automobila, poglavito nove S-klase, što bi moglo imati dvojaki efekt kod kupaca.

U Mercedesu su izuzetno ponosni na interijer za koji tvrde kako je kvalitetom materijala i završnom obradom nadmašio konkurente u klasi, pa čak i one u višim cjenovnim razredima. Za potvrdu ovog zaključka ćemo ipak morati pričekati premijeru uživo.

mercedes-c-klasa-3

Automobil će inicijalno biti dostupan s tri motora, jednim dizelašem i dva benzinca. C220 BlueTEC raspolaže sa 170 KS iz 2,1 litrenog common-raila, te je deklariran na potrošnju od četiri litre na stotinu kilometara. Slabiji benzinac C180 razvija 156 KS, dok C200 iz istog dvolitrenog benzinca izvlači 184 KS. Slabiji benzinac troši pet litara goriva na stotinu kilometara, a snažniji 5,3 litre.

mercedes-c-klasa-4

Mercedes će nešto kasnije u prodaju pustiti i slabiji dizelski model 1.6 sa 115 i 136 KS, kao i snažniji 2,1 sa 204 KS, te pet benzinaca raspona snage od 156 KS do 238 KS. Najsnažniji model do verzije AMG raspolagat će s 333 KS, a kupcima će biti dostupna i hibridna izvedba C300 BlueTEC Hybrid u kojoj je 2,1-dizelaš uparen s 20 kW elektromotorom kako bi automobil na stotinu kilometara trošio 3,9 litara goriva.

mercedes-c-klasa-5

C-klasa je po prvi put dobila i mogućnost opremanja zračnim ovjesom, te sustav automatske klime povezane s GPS-om koji zatvara cirkulaciju zraka kad automobil uđe u tunel.

Automobil će svjetsku premijeru doživjeti početkom iduće godine na autosalonu u Detroitu, a tada ćemo znati više i o cijenama te datumu početka prodaje.

Izvor: www.tportal.hr

 

Komentari korisnika: