Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Peugeot najavljuje električne i hibridne modele Reviewed by Momizat on . Nakon zaustavljanja proizvodnje dizel motora i predstavljanja novih priključnih hibridnih automobila na sajmu u Parizu, kompanija Peugeot sada traga za načinima Nakon zaustavljanja proizvodnje dizel motora i predstavljanja novih priključnih hibridnih automobila na sajmu u Parizu, kompanija Peugeot sada traga za načinima Rating: 0

Peugeot najavljuje električne i hibridne modele

Advertisement

Nakon zaustavljanja proizvodnje dizel motora i predstavljanja novih priključnih hibridnih automobila na sajmu u Parizu, kompanija Peugeot sada traga za načinima elektrifikacije svojih budućih sportskih modela…

peugeot

Deo strategije francuskog brenda zasniva se na smanjenju CO2 emisija širom opsega, dok bi novi sportski modeli sa hibridnim sisitemima trebalo da stignu 2020. godine, a biće razvijani u saradnji sa Peugeot Sport divizijom.

“Vozačko iskustvo nalazi se u samom srcu istorije našeg brenda. Elektrifikacija novih modela pruža priliku da ponudimo verzije visokih performansi, svim kupcima koji tragaju za sportskim senzacijama niskih emisija štetnih gasova. Lepota tokom vožnje naših modela biće uvećana performansama obezbeđenim pojačanjima u vidu električnih sistema”, izjavio je direktor kompanije Peugeot, Žan Filipe Imparato. “Nove teritorije mogu biti istražene, novim izazovima smo uvek spremni da izađemo u susret, dok se avantura naše marke nastavlja i kreće ka veoma uzbudljivoj budućnosti. Dosada nikada neće postati deo našeg DNK”, dodao je direktor.

Francuski proizvođač nije najavio koje će tačno prednosti Peugeot Sport modeli dobiti od elektrifikacije pogonskih sklopova, ali njih bi pre svih mogla da donese 508 R varijanta, o kojoj se puno govori i koja bi mogla da stigne sa hibridnim pogonom i 1,4 litara velikim ICE motorom, za konačnih 345 ks.

Ova verzija automobila srednje veličine prema navodima, dolaziće sa pogonom na svim točkovima i treblao bi da dostiže stotku iz mesta za 4,5 sekundi, pre nego što ubrza do maksimalnih 250 km/h. Ove performanse će postaviti novi model francuskog brenda odmah do linije Audi S4, između ostalih.

Veoma je moguće da ćemo uskoro videti i elektrifikovane verzije sledeće generacije 308 GTi i 208 GTi automobila, kao dodatke sportksim krosoverima opremljenim malim elektrifikovanim pogosnkim sklopovima. Dodatno, kompanija Peugeog takođe tvrdi da će se povući iz WRX šampionata na kraju tekuće sezone, što na neki način potvrđuje da je njena evolucija ka hibridima potpuno neizvesna.

Izvor: autoexclusive.rs

Komentari korisnika: