Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Peugeot u Ženevi sa 28 modela i novim motorima! Reviewed by Momizat on . Peugeot je najavio da će u Ženevi “zapucati” iz svih oružja i predstaviti čak 28 serijskih i koncept vozila, uključujući i svjetske premijere u vidu 108 mikroau Peugeot je najavio da će u Ženevi “zapucati” iz svih oružja i predstaviti čak 28 serijskih i koncept vozila, uključujući i svjetske premijere u vidu 108 mikroau Rating: 0

Peugeot u Ženevi sa 28 modela i novim motorima!

Advertisement

Peugeot je najavio da će u Ženevi “zapucati” iz svih oružja i predstaviti čak 28 serijskih i koncept vozila, uključujući i svjetske premijere u vidu 108 mikroautomobia A segmenta sa troje, petoro vrata i panorama krovom, kao i 308 karavan.

Peugeot-Logo

Peugeot navodi da dva navedena modela zapravo predstavljaju jasni signal da je sljedeća faza oživljavanja ponude modela kompanije započeta, a koja je već sada najmlađa u dugoj istoriji kompanije. Njima će se pridružiti 2008 Hybrid Air i 308 R koncepti, oba već prikazana jesenas u Frankfurtu.

Dodatno, Peugeot će prikazati i dve nove linije agregata, PureTech e-THP trocilindarski benzinski turbo i BlueHDI dizel.

Pređašnji dolazi sa zapreminom od 1,2 litra i biće dostupan u malenom 108 mikroautomobilu. Isporučivaće 82 ks a kasnije stižu dvije snažnije od 110 i 130 konja, potonja vjerovatno u formi 108 GTi. Prema navodima kompanije, ove jedinice donose najbolje vrijednosti na tržištu po pitanju isporuke snage pri niskim obrtajima agregata, sa 95 % snage dostupne između 1.500 i 3.500 obrtaja u minuti!

Sa druge strane, BlueHDI dizel tehnologija donosi jedinsteni spoj sa SCR selektivnim katalitičkim reduktorom i pripadajućim filterom sa aditivom koji smanjuje NOx emisije za do 90 %, uz istovremeno poboljšane vrednosti potrošnje i CO2 emisija. Tehnologija će biti ponuđena na modelima 308 i 508.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: