Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Počelo je, FBI uhitio jednog od šefova Volkswagena! Reviewed by Momizat on . FBI je uhitio Olivera Schmidta, voditelja odjela koji je bio zadužen za sukladnost poslovanja sa zakonskim propisima. Oliver Schmidt, voditelj regulatornog ured FBI je uhitio Olivera Schmidta, voditelja odjela koji je bio zadužen za sukladnost poslovanja sa zakonskim propisima. Oliver Schmidt, voditelj regulatornog ured Rating: 0

Počelo je, FBI uhitio jednog od šefova Volkswagena!

Advertisement

FBI je uhitio Olivera Schmidta, voditelja odjela koji je bio zadužen za sukladnost poslovanja sa zakonskim propisima.

Volkswagen, VW

Oliver Schmidt, voditelj regulatornog ureda Volkswagena u SAD-u, tijela tvrtke zaduženog za sukladnost poslovanja sa zakonskim propisima, uhapšen je na Floridi, piše Huffington Post prenoseći New York Times.

Volkswagen je u rujnu 2015. priznao da je instalirao softver koji je lažno prikazivao emisiju ispušnih plinova na 475.000 automobila s dvolitrenim TDI motorima prodanim u SAD-u. Softver je smanjio količinu ispušnih plinova, koju su motori premašili za 40 puta iznad zakonski dozvoljene granice.

Volkswagen je odbio komentirati hapšenje, isto kao i FBI. Schmidt bi se danas trebao pojaviti pred sudom i to nigdje drugdje nego u Detroitu, centru američke automobilske industrije.

Inače, ovogodišnji salon automobila u Detroitu, koji počinje danas, neće pohoditi nitko od članova uprave ili menadžera Volkswagena koji imaju bilo kakve veze sa skandalom što se kolokvijalno naziva Dieselgate.

U Južnoj Koreji jedan od lokalnih direktora ove njemačke tvrtke osuđen je na godinu i pol zatvora.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: