Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Podaci iz senzora automobila ići će ravno u cloud Reviewed by Momizat on . Iako zvuči kao super ideja koja će olakšati život, mnogi se neće složiti s time da u realnom vremenu detalji o njihovom kretanju idu u računalo. Here, open-sour Iako zvuči kao super ideja koja će olakšati život, mnogi se neće složiti s time da u realnom vremenu detalji o njihovom kretanju idu u računalo. Here, open-sour Rating: 0

Podaci iz senzora automobila ići će ravno u cloud

Advertisement

Iako zvuči kao super ideja koja će olakšati život, mnogi se neće složiti s time da u realnom vremenu detalji o njihovom kretanju idu u računalo.

senzor-automobila (1)

Here, open-source platforma za lokacije uskoro će u realnom vremenu procesuirati podatke direktno sa senzora automobila što bi trebalo pomoći vozačima da donose bolje odluke u vožnji na temelju više informacija. Cilj je, kažu, spoznati obrasce vožnje te brže reagirati na gužvu i probleme u prometu. Here će prodavati podatke svim klijentima u i van automobilske industrije od početka 2017. Nije riječ o GPS podacima nego o podacima uzetim izravno iz senzora automobila u realnom vremenu.

Zasad su partneri u projektu Audi, Mercedes i BMW, a Here želi i druge proizvođače vozila. Senzori će stalno bilježiti: brzinu, smjer i lokaciju vozila, oštro kočenje, radove na cesti i nesreće zabilježene prednjim kamerama, prometne znakove i stalna te privremena ograničenja brzine.

Sjajan scenarij, zar ne? Potegnete 20 iznad ograničenja na pustoj šumskoj cesti i za pet dana doma stiže kazna, jer je MUP odlučio da treba pristup svim tim podacima. Niti George Orwell nije mogao zamisliti ovako detaljan način praćenja vozila.

senzor-automobila (2)

Iako iz Here platforme ističu da niti jedan automobil neće imati nikakve osobne identifikatore po kojima će se moći naći vlasnik, u svom priopćenju također ističu da će podatke rado prodati bilo kojem proizvođaču automobila, tijelima lokalne vlasti i sličnim organizacijama i udrugama.Demonstracija tehnologije biti će dostupna na salonu automobila u Parizu.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: