Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porasla prodaja automobila u Kini Reviewed by Momizat on . Prodaja automobila u Kini je skočila u januaru 2018. godine, podstaknuta snažnom tražnjom za SUV vozilima, saopštila je kineska Asocijacija proizvođača automobi Prodaja automobila u Kini je skočila u januaru 2018. godine, podstaknuta snažnom tražnjom za SUV vozilima, saopštila je kineska Asocijacija proizvođača automobi Rating: 0

Porasla prodaja automobila u Kini

Advertisement

Prodaja automobila u Kini je skočila u januaru 2018. godine, podstaknuta snažnom tražnjom za SUV vozilima, saopštila je kineska Asocijacija proizvođača automobila.

traum 1

Prodaja limuzina, SUV vozila i minivanova povećala se za 10,7 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 2,4 miliona jedinica, oporavljajući se od decembarskog pada od 0,7 odsto, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Ukupna prodaja vozila, uključujući kamione i autobuse, porasla je za 13,6 posto na 2,7 miliona komada.

Prodaja SUV-ova, koja u ukupnim kupovinama učestvuje sa gotovo 50 odsto, zabeležila je u januaru skok od 22,9 procenata međugodišnje, na nešto više od milion jedinica.

Proizvođači automobila prognoziraju da će ukupan ovogodišnji rast tržišta iznositi između tri i četiri odsto, u odnosu na prošlogodišnje povećanje od 1,4 procenta, javlja AP.

Izvor: Tanjug.rs

Komentari korisnika: