Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porodična svađa – Porsche traži odštetu u iznosu od 235 miliona dolara od Audija? Reviewed by Momizat on . Ni jedna ni druga kompanija nisu želele da daju komentare. Prilično iznenađujuć potez kompanije Porsche, koja traži odštetu u iznosu od 235 miliona dolara od Au Ni jedna ni druga kompanija nisu želele da daju komentare. Prilično iznenađujuć potez kompanije Porsche, koja traži odštetu u iznosu od 235 miliona dolara od Au Rating: 0

Porodična svađa – Porsche traži odštetu u iznosu od 235 miliona dolara od Audija?

Advertisement

Ni jedna ni druga kompanija nisu želele da daju komentare.

porsche

Prilično iznenađujuć potez kompanije Porsche, koja traži odštetu u iznosu od 235 miliona dolara od Audija, zbog, kako se navodi, troškova koji su izazvani Dizelgejtom. Iako ništa još uvek nije zvanično, nemački list Bild je objavio da je proizvođač sportskih automobila već poslao pisanu žalbu ljudima u Audiju. Međutim, u članku se ne navodi izvor ove informacije.

Kompanija Porsche je uputila zahtev za odštetu na osnovu toga što je trolitarski V6 dizel motor kompanije Audi, koji je imao ugrađen softver za varanje na testovima o emisiji štetnih gasova, bio ugrađivan u prethodnu generaciju modela Cayenne, što je rezultiralo opozivom oko 22.000 vozila.

Navodno, Porsche želi naknadu od Audija zbog troškova o prepravljanju tog motora, savetovanja sa advokatima, i za kompenzaciju vlasnicima pomenutih 22.000 vozila. Naime, ni jedna ni druga kompanija nisu želele da komentarišu te navode.

Upravo iz tog razloga, odnosno zbog dizelgejta, Porsche će sačekati sa prodajom dizel agregata za novu generaciju modela Cayenne. Naime, ova generacija Cayennea će biti poslednje vozilo kompanije Porsche koje će dobiti dizel agregat, jer se planovi kompanije pomeraju u pravcu elektrifikacije i ugradnji samo benzinskih agregata.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: