Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porsche 918 Spyder je spreman za proizvodnju Reviewed by Momizat on . Porsche je objavio prvu fotografiju modela 918 Spyder u svojoj finalnoj, produkcijskoj verziji. Iako je automobilska javnost već upoznata sa novim Porsheovim to Porsche je objavio prvu fotografiju modela 918 Spyder u svojoj finalnoj, produkcijskoj verziji. Iako je automobilska javnost već upoznata sa novim Porsheovim to Rating: 0

Porsche 918 Spyder je spreman za proizvodnju

Advertisement

Porsche je objavio prvu fotografiju modela 918 Spyder u svojoj finalnoj, produkcijskoj verziji.

Iako je automobilska javnost već upoznata sa novim Porsheovim top modelom, do sada su nam iz te kompanije stizale samo fotografije i video snimci njegovih prototipova. Serijska verzija ne odnosi ništa novo u pogledu dizajna ovog supersportskog automobila sa hibridnim pogonom.

Porsche 918 Spyder konstruisan je tako da se može voziti “sa vetrom u kosi”, ali i kao klasičan kupe sa čvrstim krovom s obzirom da su dizajnirani krovni paneli koji se mogu ručno skinuti i smestiti u prtljažnik na prednjem delu automobila.

Iz Porschea je prethodno potvrđeno da će se hibridni pogon sastojati od 4.6 litarskog V8 motora koji razvija 447 kW/608 ks i 530 Nm, i dva elektromotora. Elektromotori proizvode 115 kW/156 ks i 95 kW/129 ks, a svaki od njih prenosi snagu na po jednu osovinu automobila.Na taj način dobija se maksimalna kombinovana snaga od 652 kW/887 ks i više od 800 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

U njemačkoj kompaniji kažu da automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 s, do 200 km/h za 7,9 s, a do 300 km/h za 23 s. Maksimalna brzina iznosi 340 km/h.

Porsche 918 Spyder imaće premijeru u septembru, na Sajmu automobila u Frankfurtu 2013, nakon čega će se naći u prodajnim salonima širom sveta. Uprkos navedenim specifikacijama i podacima o performansama, fanovi će se i dalje sporiti da li je jednom ovakvom automobilu zaista bio neophodan hibridni pogon.

Komentari korisnika: