Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porsche će proizvoditi leteće automobile? Reviewed by Momizat on . Nakon električnih i autonomnih vozila, proizvođači imaju novi eldorado u fokusu - leteće automobile Tržište letećih taksija u bližoj budućnosti moglo bi vrijedi Nakon električnih i autonomnih vozila, proizvođači imaju novi eldorado u fokusu - leteće automobile Tržište letećih taksija u bližoj budućnosti moglo bi vrijedi Rating: 0

Porsche će proizvoditi leteće automobile?

Advertisement

Nakon električnih i autonomnih vozila, proizvođači imaju novi eldorado u fokusu – leteće automobile

leteci (1)

Tržište letećih taksija u bližoj budućnosti moglo bi vrijediti milijarde dolara.

Geely je iz istog razloga nedavno kupio američkog proizvođača letećih automobila Terrafugiju, kompaniju koja je već razvila prototip Transition, dok su interes za ovu sferu pružanja usluga iskazali Daimler i Toyota investiranjem u start-upove koji razvijaju autonomne letjelice.

Sada Reuters piše kako je i Porsche spreman priključiti se utrci. Direktor prodaje njemačkog proizvođača, Detlev von Platen, rekao je automobilskom magazinu Automobilwoche kako u Porscheu razmišljaju o proizvodnji letećih automobila.

leteci (2)

‘To bi imalo smisla. Ako imam sreće, trebat će mi bar pola sata vožnje od Zuffenhausena do aerodroma u Stuttgartu. Let bi trajao svega tri i pol minute’, rekao je von Platen.

Korisnici usluge pritom ne bi trebali imati pilotsku dozvolu budući da bi letjelice bile samoupravljive.

Volkswagen je indirektno na prošlogodišnjem autosalonu u Ženevi pokazao leteći koncept Pop.Up razvijen u suradnji s Airbusa i Italdesigna (koji je u vlasništvu Volkswagenovog koncerna), pa ova najava iz Porschea, kojim također upravlja Volkswagen, možda i nije onoliko znanstveno fantastična koliko se na prvu čini.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: