Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porsche kaže da električna verzija 911 za sada nije u planu Reviewed by Momizat on . Na slici iznad možete videti da je Porsche već započeo testiranja naredne generacije 911 modela, iako još uvek postoje aktuelni derivati sadašnjeg modela, kao š Na slici iznad možete videti da je Porsche već započeo testiranja naredne generacije 911 modela, iako još uvek postoje aktuelni derivati sadašnjeg modela, kao š Rating: 0

Porsche kaže da električna verzija 911 za sada nije u planu

Advertisement

Na slici iznad možete videti da je Porsche već započeo testiranja naredne generacije 911 modela, iako još uvek postoje aktuelni derivati sadašnjeg modela, kao što je GT2.

2018-porsche-911-spy-photo1

Istovremeno, ova kompanija radi i na razvoju svog prvog električnog automobila koji je prikazan u formi Mission E koncepta. Pitanje koje se nameće je da li će naredna generacija 911 dobiti kompletno električnu verziju sa tehnologijom pozajmljenom od Mission E? Ukratko – ne u skorije vreme.

To je potvrdio August Ahlajtner, čovek zadužen za razvoj 911 i 718 modela, u intervjuu za Drive. On smatra da ne postoji dovoljno veliko tržište koje bi opravdalo postojanje električnog ili hibridnog 911. To je, svakako, tehnički izvodljivo, ali bi došlo i sa nekoliko lošijih strana, kao što je povećana težina koja bi se odrazila na performanse ovog modela. Drugi problem bio bi samo smeštanje električnog pogona u ovakvo vozilo.

Ahlajner kaže da to ne znači da se hibridni ili električni 911 neće nekad pojaviti; situacija bi mogla da se promeni onda kada pravljenje ovog automobila sa alternativnim pogonom bude razuman korak, što sada nije.

Što se tiče Mission E koncepta, proizvodna verzija će se naći na putevima do 2020. godine, a za sada je poznato da će zadržati pozamašan broj karakteristika koje ima konceptna verzija.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: