Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Porsche uskoro mijenja logo Reviewed by Momizat on . Iz izvora bliskih Volkswagen grupi saznajemo da je prethodne nedelje u Nemačkoj, održan sastanak koji je okupio veliki broj odgovornih lica iz kompanije Porsche Iz izvora bliskih Volkswagen grupi saznajemo da je prethodne nedelje u Nemačkoj, održan sastanak koji je okupio veliki broj odgovornih lica iz kompanije Porsche Rating: 0

Porsche uskoro mijenja logo

Advertisement

Iz izvora bliskih Volkswagen grupi saznajemo da je prethodne nedelje u Nemačkoj, održan sastanak koji je okupio veliki broj odgovornih lica iz kompanije Porsche a na kome je predmet diskusije bio plan u vezi izmena aktuelne oznake marke.

porsche

U skladu sa opštim trendovima, Porsche će uskoro restilizovati svoj logo, koji će zbog savremenih potreba u vezi sa informacionim tehnologijama i daljim aplikacijama, poprimiti 2D umesto aktuelnog 3D dizajna.

Ovaj, kao i brojni drugi sastanci koje organizuju proizvođači automobila, širom sveta, a na kojima se razmatraju ovako „važne teme“, samo pokazuju razmere i dubinu dekadencije u koju je zapala automobilska industrija. Naime, transfer 3D dizajniranog objekta u verziju koja prikazuje samo dve dimenzije, je sa aspekta dizajnerske struke apsolutno trivijalna stavka.

Ono što ovde nije trivijalno je količina izgubljenog vremena veoma dobro plaćenih profesionalaca, ugljen dioksid oslobođen u atmosferu kao posledica sagorevanja ogromnih količina kerozina kako bi toliki broj ljudi prisustvovao sastanku i sve ostale prateće implikacije.

Naravno, ovo nije opaska usmerena samo ka Porscheu već se odnosi na celokupni industrijski sektor koji je sav fokus svoje pažnje izmestio sa unapređenja automobila i tehnološko-mehaničkih rešenja, na razvoj informacionih tehnologija i poslovnih modela koji će maksimizirati poslovnu dobit, bez obezbeđenja dodatne vrednosti svojih proizvoda, uprkos kontinuiranom porastu cena novih vozila.

Nekada smo na Obodin frižiderima imali reljefni trodimenzionalni logo, a očigledno je da će nekadašnja bela tehnika imati više „duše“ nego automobili budućnosti.

Izvor: autorepublika.com

Komentari korisnika: