Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Poslednji Bugatti Veyron Super Sport ide na ‘Goodwood’ festival brzine Reviewed by Momizat on . Bugatti Veyron Super Sport, odnosno primerak tog modela koji je poslednji napustio proizvodnu traku, sledećeg meseca ide na aukciju na „Goodwood“ festivalu brzi Bugatti Veyron Super Sport, odnosno primerak tog modela koji je poslednji napustio proizvodnu traku, sledećeg meseca ide na aukciju na „Goodwood“ festivalu brzi Rating: 0

Poslednji Bugatti Veyron Super Sport ide na ‘Goodwood’ festival brzine

Advertisement

Bugatti Veyron Super Sport, odnosno primerak tog modela koji je poslednji napustio proizvodnu traku, sledećeg meseca ide na aukciju na „Goodwood“ festivalu brzine.

Bugatti Veyron (1)

Pre nego što je Koenigsegg Agera RS ponovo ispisao stranice istorije kada su u pitanju rekordi, i pre nego što ga je svrgnuo sa trona, Bugatti Veyron Super Sport je bio najbrži serijski automobil na svetu tokom perioda od sedam godina. Zapravo, s obzirom da model Chiron tek treba da postigne svoj maksimum, Veyron SS je tehnički i dalje najbrži automobil kompanije Bugatti.

Ono po čemu se SS razlikuje od standardne verzije modela Veyron jeste nešto snažniji osmolitarski W16 quad-turbo agregat, koji kod njega razvija 1.183 konjskih snaga i 1.490 Nm obrtnog momenta. Standardni Veyron razvija “samo” 986 konjskih snaga.

Pored snažnijeg motora, SS poseduje i neke dodatne komponente aerodinamike, ali i restilizovani prednji deo sa modifikovanim usisnicima za vazduh.

Bugatti Veyron (2)

Pored toga što je reč o poslednjem Veyron Super Sport modelu koji je proizveden, ovaj primerak je poseban i zbog činjenice da je ofarban u mat crnu boju.

Ono što je možda i bitnije, ovaj automobil je bio u vlasništvu samo jednog čoveka, i prešao je svega 550 kilometara puta. Uz njega će kupac dobiti i potpisani Bugatti sertifikat, sva uputstva i alate kao i ugraviran natpis „THE LAST SUPER SPORT“.

Procenjuje se da će biti prodat po ceni od 2-3 miliona dolara.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: