Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

POTENCIJALNI PROBLEM: Toyota opozvala preko milion hibrida Reviewed by Momizat on . Preko milion hibridnih vozila marke Toyota, pre svega modela Prius i CH-R, opozvani su nakon što je ustanovljen potencijalni problem koji može dovesti do kratko Preko milion hibridnih vozila marke Toyota, pre svega modela Prius i CH-R, opozvani su nakon što je ustanovljen potencijalni problem koji može dovesti do kratko Rating: 0

POTENCIJALNI PROBLEM: Toyota opozvala preko milion hibrida

Advertisement

Preko milion hibridnih vozila marke Toyota, pre svega modela Prius i CH-R, opozvani su nakon što je ustanovljen potencijalni problem koji može dovesti do kratkog spoja na hibridnom sistemu

Toyota-Prius_Plug-in_Hybrid (1)

Toyota je ovih dana objavila da pravi veliki opoziv hibridnih vozila, pre svega model Prius (Hybrid i Plug-In) i CH-R Hybrid, i to zbog mogućnosti izbijanja požara na hibridnom pogonskom sistemu. Ovim opozivom obuhvaćeno je čak 1,03 miliona vozila, proizvedenih od juna 2015. pa do maja 2018. godine.

Najveći broj automobila prodat je u Japanu, preko pola miliona, oko 200.000 vozila isporučeno na severnoameričko tržište, dok je preostali broj uglavnom kupce pronašao u Evropi.

Inače, kako u Toyoti navode, do sada nije došlo do ozbiljnih problema, ali je primećeno da je deo strujne instalacije, tačnije kontektor, tokom vremena, usled trenja, ostao bez zaštite, što potencijalno može dovesti do kratkog spoja.

Toyota-Prius_Plug-in_Hybrid (2)

Prilikom pregleda opozvanih vozila, ugradiće se zaštita oko konektora, a ukoliko je primećen i pomenuti problem, ceo sklop će biti zamenjen, naravno, o trošku proizvođača.

Izvor: topspeed.rs

Komentari korisnika: