Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Potvrđena nova generacija Nissan GTR-a Reviewed by Momizat on . Ako postoji automobil od čije naredne generacije se dosta očekuje, nema sumnje da je to Nissan GT-R, a sada stižu i zvanične informacije iz japanske kompanije o Ako postoji automobil od čije naredne generacije se dosta očekuje, nema sumnje da je to Nissan GT-R, a sada stižu i zvanične informacije iz japanske kompanije o Rating: 0

Potvrđena nova generacija Nissan GTR-a

Advertisement

Ako postoji automobil od čije naredne generacije se dosta očekuje, nema sumnje da je to Nissan GT-R, a sada stižu i zvanične informacije iz japanske kompanije o tome kada novu Godzilu treba očekivati na tržištu.

Tokom prošlonedeljne Nissan 360 konferencije za štampu, održane u Kaliforniji, portparol kompanije je najavio da će GT-R naredne generacije biti model za 2016. godinu.

Mada nikakav konkretan datum nije spomenuti, obzirom da je reč o modelu za 2016, u salonima ga treba očekivati krajem 2015. godine.

Nažalost, niikakvih drugih informacija za sada nema, pa nam ostaje da čekamo na detalje od tehničnim specifikacijama novog GT-R modela, kao i konačan ishod glasina o hibridnom pogonskom sklopu – čime bi i GT-R ispratio trend, kojem nisu mogli da odole ni Acura/Honda (NSX) ni Ferrari (LaFerrari).

Osim nove generacije GTR-a, Nissan je potencijalnim kupcima dao još jedan razlog da spreme svoje bankovne račiune, snažnijim i bržim primerkom Nismo varijante, čiji dolazak je potvrđen za 2014.

“Nissan GT-R NISMO je razultat naše potrage za pravim performansama”, izjavio je Hiroši Tamura, šef proizvodnje GTR-a i Nismo varijante, u saopštenju izdatom ovog vikenda.

“On je namenjen onima koji traže mašinu istinskih performansi koji donosi duh staze u svakodnevnu vožnju. Upravo zbog toga smo nestrpljivi da se automobil nađe na tržištu.

Komentari korisnika: