Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Predstavljen elitni Mercedes-Benz S600 Reviewed by Momizat on . Mercedes sve više širi ponudu S-klase, pa je tako danas na Sajmu automobila u Detroitu zvanično predstavio model S600. Ovaj model su pratile razne špekulacije p Mercedes sve više širi ponudu S-klase, pa je tako danas na Sajmu automobila u Detroitu zvanično predstavio model S600. Ovaj model su pratile razne špekulacije p Rating: 0

Predstavljen elitni Mercedes-Benz S600

Advertisement

Mercedes sve više širi ponudu S-klase, pa je tako danas na Sajmu automobila u Detroitu zvanično predstavio model S600. Ovaj model su pratile razne špekulacije prije njegovog predstavljanja, posebno one koje se tiču imena – prvo se smatralo da će se zvati S-klasa Grand, pa S600 Maybach, da bi na kraju Mercedes odabrao samo S600.

Mercedes-Benz S 600 (W 222) 2013

Opremljen je svim mogućim luksuzom i opremom koju ova kompanija može da ponudi. Tako se oprema, koja je kod slabijih verzija na spisku doplate, kod S600 dobija standardno. Prije svega mislimo na Magic Body Control, a tu su još, između ostalog, head-up display, touchpad, LED Intelligent Light System… Kako svoj skupocijeni primjerak ne bi oštetili, brine se cijela armija sigurnosne elektronike okupljene u Driving Assistance Plus paketu.

Pod haubom se nalazi 6.0-litarski V12 biturbo koji razvija 530KS (između 4900 i 5300 o/min) i 830Nm (1900-4000 o/min). Snagu šalje na zadnje točkove putem 7-stepenog 7G-Tronic PLUS mjenjača. Standardno je opremljen ECO Start&Stop sistemom koji mu omogućava da zadovolji Euro 6 norme o ispušnim gasovima. Mercedes navodi da deklarisana prosječna potrošnja iznosi 11.1l/100km, što je 21% manje u odnosu na prošli model.

Prodaja novog Mercedesa S600 će zvanično početi u martu ove godine, a cijene nisu saopštene.

Foto: 

 

Izvor: www.novavozila.ba

Komentari korisnika: