Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Predstavljen novi Citroën DS 5LS Reviewed by Momizat on . U Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, CITROËN je 19. prosinca kineskim novinarima i međunarodnim medijima otkrio svoje najnovije ostvarenje – DS 5LS. Luksuznu U Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, CITROËN je 19. prosinca kineskim novinarima i međunarodnim medijima otkrio svoje najnovije ostvarenje – DS 5LS. Luksuznu Rating: 0

Predstavljen novi Citroën DS 5LS

Advertisement

U Carrousel du Louvre, simbolu Pariza, CITROËN je 19. prosinca kineskim novinarima i međunarodnim medijima otkrio svoje najnovije ostvarenje – DS 5LS. Luksuznu limuzinu proizvedenu u kineskoj tvornici u Shenzhenu. To je korak dalje u razvoju DS linije u Kini. DS 5LS uspješno spaja segmente u smislu obujma i prostranosti, zajedno s uglađenošću, dizajnom i snagom, što su prepoznatljiva obilježja DS linije. Novi model, koji će u ožujku 2014. biti plasiran na kinesko tržište, iznimno je važan za daljnji razvoj DS linije na međunarodnoj razini. DS 5LS odlikuje se moćnim i otmjenim izgledom (duljina mu je 4,70 m, širina 1,84 m i visina 1,50 m) koji naglašava prostranost i senzualne linije svojstvene svijetu DS automobila.

Novi-CITROËN-DS-5LS-01

 

DS 5LS otkriva novi izgled prednjeg dijela linije DS, izravno nadahnut konceptnim vozilima Numéro 9 i Wild Rubis. Odlikuje se reljefnom maskom motora nazvanom DS Wings koja naglašava luksuz automobila. S prednjim se svjetlima spaja dvama kromiranim profilima koja tvore širok luk i prednjem dijelu daju dinamičan i moderan izgled. Na rešetki maske posebnog izgleda nalazi se logotip DS. Jedinstven izgled dnevnih svjetala u obliku bumeranga upotpunjuje taj jedinstveni dizajn prednjeg dijela spajajući snagu i otmjenost.

Prepoznatljivi bočni kromirani potez proteže se uzduž stakala do prtljažnika i naglašava snagu i karakter siluete, istodobno ističući eleganciju i uglađenost. Usto, kromirani potez prelama stražnju četvrtinu vozila i nenametljivo ocrtava peraju morskog psa, prepoznatljivi element dizajna DS modela. Široki tragovi kotača velikih dimenzija nadopunjuju i naglašavaju dinamičan stil DS 5LS.

Novi-CITROËN-DS-5LS-02

 

Moćan, reljefni stražnji dio ističe se ekskluzivnim LED svjetlima: kromirani okvir na staklima naglašava trodimenzionalnost svjetala. Kako bi vanjština DS 5LS bila još ljepša, ponuđene su nove boje, među njima i jedinstvena smeđa nijansa Nocciola, koja je istodobno sjajna i nenametljiva.

Uglađenost u unutrašnjosti jasno je izražena jedinstvenim i prestižnim vozačevim sjedalom. Naglasak je stavljen na plemenite i izvorne materijale poput metala, drva i poluanilinske kože. Putnici ove vrhunske limuzine ulaze u prostran i otmjen svijet, čemu doprinosi i kvaliteta kože koja krasi cijelu kabinu sve do

instrumentne ploče. Koža, svojstvena luksuznim markama, savršen odraz francuskog znanja i iskustva, ističe se na sjedalima uzorkom „narukvice sata“, rezerviranim za liniju DS.

Novi-CITROËN-DS-5LS-03

 

Visoka razina tehnologije

DS 5LS nudi visoku razinu tehnologije u motorima THP 160 i THP 200 sa sekvencijalnim izravnim ubrizgavanjem goriva, visokotlačnom pumpom, turbopunjačem tipa Twin Scroll. Povezani su s automatskim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Novi-CITROËN-DS-5LS-04

 

Zajamčena udobnost u vozilu

DS 5LS, nudi uzornu udobnost u klasi zahvaljujući najvećem međuosovinskom razmaku u segmentu C (2,71 m), udobnim sjedalima (prednja sjedala s masažom, stražnja sjedala s naslonima s nagibom do 29° i nasloni za glavu u stilu avionskih), pročišćenom zraku (ionizator zraka), zvučnoj udobnosti (sustav Arkamys, HIFI Denon…), opreme koja olakšava rukovanje i vožnju (otključavanje i zaključavanje automobila te pokretanje motora slobodnih ruku, nadziranje mrtvih kutova, pomoć pri parkiranju sprijeda i straga, kamera za vožnju unatrag…) i potpunoj ponudi informatičko-zabavne tehnologije (dodirni ekran u boji, DVD čitač, pozivi u nuždi…

Novi-CITROËN-DS-5LS-05

 

Novi DS usred osvajanja kineskog tržišta

DS djeluje u Kini poput samostalne marke, a njezine su jake strane jasno izražene s DS 5LS. To je drugi DS proizveden u Kini u tvornici u Shenzhenu. Prvi je bio DS5, pušten u prodaju 27. rujna ove godine. DS se ne namjerava tu zaustaviti jer će u Kini tijekom 2014. u prodaju krenuti još jedan model proizveden u Kini: SUV. Razvoj linije DS temelji se, između ostalog, na mreži koja se sastoji od 50 specijaliziranih salona u najvažnijim gradovima zemlje.

Izvor: www.carlander.ba

Komentari korisnika: