Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Predstavljen novi Golf R Reviewed by Momizat on . Kompanija Volkswagen je otkrila izgled svog novog Golfa R koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru. Najsnažniji Golf će pokretati Kompanija Volkswagen je otkrila izgled svog novog Golfa R koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru. Najsnažniji Golf će pokretati Rating: 0

Predstavljen novi Golf R

Advertisement

Kompanija Volkswagen je otkrila izgled svog novog Golfa R koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Frankfurtu u septembru.

Najsnažniji Golf će pokretati dobro poznati četverocilindrični 2,0-litarski motor sa turbopunjačem, koji će isporučivati 300 KS. To će ga učiniti za 30 KS snažnijim od prethodnika. Poboljšanja GTI-jevog motora sa 230 KS uključuju novu glavu motora, izduvne i usisne ventile, ležišta ventila i opruga, turbopunjač, brizgaljke za ubrizgavanje pod visokim pritiskom i klipove.

Snaga se prenosi preko stalnog 4MOTION pogona na sva četiri točka sa Haldex kvačilom pete generacije preko 6-stepenog manuelnog mjenjača. Golf R od 0 do 100 km/h ubrzava za 5,1 sekundu ili za 4,9 sekundi kada je motor uparen sa opcionim 6-stepenim DSG mjenjačem. Bez obzira na izbor mjenjača, Volkswagen je elektronski ograničio brzinu Golfa R na 250 km/h.

Automobil u prosjeku troši 7,1 litar goriva na 100 pređenih kilometara, a emisija CO2 u slučaju verzije sa manuelnim mjenjačem iznosi 165 g/km, dok kod verzije sa DSG mjenjačem emisija CO2 iznosi 159 g/km.

Komentari korisnika: