Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Qashqai poveo Nissan stazama uspeha u Evropi Reviewed by Momizat on . Nissan je postao najprodavanija japanska automobilska marka u Evropi, preotevši prvo mesto od kompanije Toyota. Osim toga, japanski proizvođač prodao je najviše Nissan je postao najprodavanija japanska automobilska marka u Evropi, preotevši prvo mesto od kompanije Toyota. Osim toga, japanski proizvođač prodao je najviše Rating: 0

Qashqai poveo Nissan stazama uspeha u Evropi

Advertisement

Nissan je postao najprodavanija japanska automobilska marka u Evropi, preotevši prvo mesto od kompanije Toyota. Osim toga, japanski proizvođač prodao je najviše vozila na evropskom kontinentu od svih azijskih auto-kompanija.

Qashqai (1)

Tokom prvih šest meseci 2015, Nissan je povećao broj isporuka u Evropi za 4,3% (sa 368.314 na 384.726), u poređenju sa istim periodom 2014. godine.

Najveći rast prodaje zabeležen je u Velikoj Britaniji (+34%), Španiji (+18%) i Nemačkoj (+11%).

Zahvaljujući dobrim prodajnim rezultatima u prvoj polovini godine, Nissan je stigao do 4,2% tržišnog učešća u Evropi a najveće zasluge za uspeh kompanije pripadaju drugoj generaciji krosovera Qashqai.

Prema podacima kuće JATO Dynamics, evropskim kupcima je za prvih 5 meseci 2015. isporučeno čak 101.579 primeraka Nissana Qashqai, dok je u istom periodu globalna prodaja ovog modela dostigla 249.164 jedinica.

Qashqai (2)

Nissan Qashqai je u poslednje dve godine bio jedini azijski model koji se našao na listi 10 najprodavanijih modela na evropskom tržištu.

Sudeći prema dosadašnjim rezultatima ovaj krosover ima realne izglede da i kraj 2015. dočeka među prvih deset.

Izvor: b92.net

Komentari korisnika: