Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Rast profita Ferarija u drugom tromjesečju Reviewed by Momizat on . Proizvođač sportskih automobila Ferari saopštio je da mu je profit porastao 18 odsto u drugom tromesečju s rastom isporuka. Ferari je naveo da će predstaviti no Proizvođač sportskih automobila Ferari saopštio je da mu je profit porastao 18 odsto u drugom tromesečju s rastom isporuka. Ferari je naveo da će predstaviti no Rating: 0

Rast profita Ferarija u drugom tromjesečju

Advertisement

Proizvođač sportskih automobila Ferari saopštio je da mu je profit porastao 18 odsto u drugom tromesečju s rastom isporuka.

ferrari-logo

Ferari je naveo da će predstaviti novi poslovni plan sledećeg meseca, na čelu s novim direktorom Luisom Kamilerijem. On je 21. juna imenovan da zameni Serđa Markjonea.

U saopštenju se navodi da je čista zarada za tri meseca do juna bila 160 miliona evra, dok je u istom periodu prošle godine bila 136 miliona evra. Prodaja 12-cilindričnih modela porasla je za pet odsto na 2.436 vozila. U Evropi i Severnoj Americi došlo je do povećanja od sedam dosto, dok je rast prodaje u Kini nadomestio smanjenje u ostatku Azije.

Kompanija je potvrdila predviđanja za 2018. godinu isporučivši više od 9.000 primeraka, dok je operativni profit bio iznad 1,1 milijardu evra na osnovu više od 3,4 milijardi evra prihoda.

U novom poslovnom planu se očekuje odluka da Ferari počne da pravi SUV-ove. Markjone je razmatrao da se brend Ferarija repozicionira kao luksuzna kompanije mimo automobila.

Kamileri, rođen u Egiptu u porodici s Malte, u upravi je Ferarija od 2015. godine, a od 2013. do 2018. godine bio je direktor i predsednik Filip Moris internešnala (Philip Morris International) koji je sponzor Ferarija.

Izvor: N1

Komentari korisnika: