Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Redizajnirana Opel Insignia Reviewed by Momizat on . Kao sto se vidi na slikama,prednji dio je vizuelno blago izmjenjen (nova svjetla, branik i veći usisnici zraka),dok ce se redizajnirani model raspoznavati po za Kao sto se vidi na slikama,prednji dio je vizuelno blago izmjenjen (nova svjetla, branik i veći usisnici zraka),dok ce se redizajnirani model raspoznavati po za Rating: 0

Redizajnirana Opel Insignia

Advertisement

Kao sto se vidi na slikama,prednji dio je vizuelno blago izmjenjen (nova svjetla, branik i veći usisnici zraka),dok ce se redizajnirani model raspoznavati po zadnjem dijelu svjetla dizajnerski slična onima na Cascadi, a tu je i novi stražnji branik.

Unutrašnjost auta ima dosta promjena ,a prvo u oči upada nova centralna konzola na kojoj sada ima znatno manje tipki u poređenju sa starim modelom.

Osim manje tipki, novost predstavlja i novi IntelliLink ekran osjetljiv na dodir od 8 inča , zatim novi upravljač, dizajn instrumenata te bolji materijali.

Po pitanju motora, od dizela, u ponudu je uveden 2.0CDTI koji dolazi u dvije verzije: sa 120KS i 320Nm te 140KS i 370Nm. Prosječna potrošnja iznosi samo 3.7l/100km (3.9 Sports Tourer).

Treba spomenuti i 2.0 BiTurbo CDTI sa 195KS i 400Nm.

 

S druge strane od benzinica, novajlija je 1.6 SIDI turbobenzinac sa 170KS i 260Nm, odnosno 280Nm u overboostu.

Novi 2.0 SIDI sa 250KS može se opcijski dobiti i sa 4×4 pogonom. U ponudi je verzija na plin, pa tako Insignia 1.4 LPG ima 140KS,200Nm i deklarisanu potrošnju od 7.6l/100km,. U zavisnosti koji se motor odabere, Opel nudi 6-stepeni manuelni sa Start/Stop sistemom i 6-stepeni automatski mjenjač.

Komentari korisnika: