Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Renault planira čak 21 novi model do 2022. godine Reviewed by Momizat on . Renault je predstavio zvaničnu strategiju "Drive the future" prema kojoj planira da do 2022. godine na tržište plasira čak 21 novi model. U plan ulaze Renault, Renault je predstavio zvaničnu strategiju "Drive the future" prema kojoj planira da do 2022. godine na tržište plasira čak 21 novi model. U plan ulaze Renault, Rating: 0

Renault planira čak 21 novi model do 2022. godine

Advertisement

Renault je predstavio zvaničnu strategiju “Drive the future” prema kojoj planira da do 2022. godine na tržište plasira čak 21 novi model.

renault

U plan ulaze Renault, kao i Dacia i revitalizovani brend Alpine. Cilj francuskog proizvođača je, kako to kaže šef Renaulta Karlos Gosn, da se zajedno sa partnerima Nissanom i Mitsubishijem ustali kao najveći svetski proizvođač automobila do kraja 2022. godine.

Od 21 najavljenog novog automobila, čak 8 će biti električni. Renault će od ove godine uvećati budžet razvojnoj odeljenja za čak 40% na ukupno 18 milijardi evra godišnje.

Takođe, Renault planira da 80% vozila unutar grupacije deli istu platformu. Sledeći cilj je ekspanzija van Evrope, sa fokusom na Brazil, Indiju, Iran i Rusiju. U narednih pet godina Renault želi da proda 5 miliona vozila van Starog kontinenta.

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: