Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Rolls-Royce nije zainteresovan za poluautonomnu vožnju Reviewed by Momizat on . Proizvođači širom sveta trude se da budu u toku sa razvojem autonomne tehnologije. Jedan od njih je za istu tu tehnologiju krajnje nezainteresovan: Rolls-Royce. Proizvođači širom sveta trude se da budu u toku sa razvojem autonomne tehnologije. Jedan od njih je za istu tu tehnologiju krajnje nezainteresovan: Rolls-Royce. Rating: 0

Rolls-Royce nije zainteresovan za poluautonomnu vožnju

Advertisement

Proizvođači širom sveta trude se da budu u toku sa razvojem autonomne tehnologije. Jedan od njih je za istu tu tehnologiju krajnje nezainteresovan: Rolls-Royce. Barem za sada, ovaj brend tvrdi da će ugraditi ovu tehnologiju u svoja vozila kad ona budu mogla, uz njenu pomoć, da se kreću potpuno samostalno.

Rolls-Royce-Logo

„Važno je razumeti da naši kupci imaju svoje vozače,” kaže CEO RR-a Torsten Miler-Otvos, „koji, ako nisu kod njih stalno zaposleni, su oni koje pozovu i kaže im se: „Odvezi me na operu večeras” ili „Vozi mene i moje prijatelje u restoran”. To nije problem. A autonomiju ćemo doneti svojim automobilima onda kad ona stvarno bude postojala bez ikakvog truda (od strane vozača)”.

Ovo je potpuno drugačija dinamika od one kojoj su pribegli drugi proizvođači, čiji kupci ipak radije sami voze svoje automobile; brendovi kao što su Ferrari, McLaren, Bugatti ili Aston Martin. U ovoj fazi, međutim, Rolls-Royce to sebi može da priušti. Osim toga, deo je BMW grupe, koja aktivno radi na razvoju ove tehnologije, tako da – kad odluče da je vreme da idu u korak sa ostalim, to će im biti lako izvodljivo.

Izvor: totalcar.rs

Komentari korisnika: