Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Ruska Volga bi se mogla vratiti na tržište Reviewed by Momizat on . Jednom vrlo poznata i u istočnom svijetu navodno vrlo cijenjena Volga, dio Grupe GAZ, je svoju slavu prvenstveno mogla zahvaliti svojim tada luksuznim limuzinam Jednom vrlo poznata i u istočnom svijetu navodno vrlo cijenjena Volga, dio Grupe GAZ, je svoju slavu prvenstveno mogla zahvaliti svojim tada luksuznim limuzinam Rating: 0

Ruska Volga bi se mogla vratiti na tržište

Advertisement

Jednom vrlo poznata i u istočnom svijetu navodno vrlo cijenjena Volga, dio Grupe GAZ, je svoju slavu prvenstveno mogla zahvaliti svojim tada luksuznim limuzinama.

volga

Posljednje vozilo koje se na tržištu našlo pod volginom značkom je bio model Siber, odnosno rebrandirani Chrysler Sebring za rusko tržište, čija je proizvodnja prestala 2010.

No, čini se kako se razmatra povratak ove marke na tržište, prvenstveno ono rusko, a potom možda i šire. Točnije, šef GAZ-ovog vlasnika, odnosno Russian Machines Corporation, Siegfried Wolf je rekao da bi se Volga uskoro mogla vratiti, no u jednom sasvim drugom segmentu. Konkretnije, umjeto limuzina i karavana, Volga bi ubuduće mogla proizvoditi laka komercijalna vozila.

Wolf je potencijalni budući volgin model usporedio s volkswagenovim Caddyjem, a razlog za ovakav potez Wolf vidi u činjenici da Volga uživa reputaciju “pouzdanih i izdržljivih vozila prikladne cijene” te da su upravo to kvalitete kakve kupci komercijalnih vozila traže. Drugim riječima, Wolf drži da su upravo ovakvi automobili dobar prvi korak u revitalizaciji Volge.

Konačna odluka navodno još uvijek nije donijeta, no to bi se trebalo dogoditi uskoro.

Izvor: autonet.hr

Komentari korisnika: