Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Samoupravljivi Chevrolet Bolt minulog mjeseca sudjelovao u šest prometnih nesreća Reviewed by Momizat on . Istraživanja pokazuju da autonomna vozila ne uživaju veliku popularnost među homo sapiensima, a podatak da je jedno od ovih vozila, samoupravljivi Chevrolet Bol Istraživanja pokazuju da autonomna vozila ne uživaju veliku popularnost među homo sapiensima, a podatak da je jedno od ovih vozila, samoupravljivi Chevrolet Bol Rating: 0

Samoupravljivi Chevrolet Bolt minulog mjeseca sudjelovao u šest prometnih nesreća

Advertisement

Istraživanja pokazuju da autonomna vozila ne uživaju veliku popularnost među homo sapiensima, a podatak da je jedno od ovih vozila, samoupravljivi Chevrolet Bolt, sudjelovalo u čak šest prometnih incidenata minulog mjeseca u Americi zasigurno neće omekšati stav potencijalnih budućih klijenata

chevrolet

Šteta, jer za niti jednu prometnu nesreću Bolt nije bio kriv.

U jednom incidentu se tako biciklist pod utjecajem alkohola, vozeći u krivom smjeru, zabio u Bolt premda ga je GM-ov vozač uočio na vrijeme, preuzeo kontrolu od umjetne inteligencije i zaustavio automobil.

Minulog mjeseca u autonomni automobil zabio se i vozač koji je pričao na mobitel, te mu je u jednom prometnom incidentu vozač Dodge Chargera oduzeo prednost prilikom zaobilaženja, te mu ogrebao branik.

I ostale prometne nesreće uključivale su manja nalijeganja branikom na branik, bez ozljeda za vozače i pješake, no zakon propisuje da se za autonomne automobile u procesu testiranja svaki incident mora prijaviti.

‘Sve nesreće u kojima je sudjelovao naš automobil ove godine izazvali su vozači drugih vozila’, rekao je glasnogovornik GM-ovog Cruise Automationa.

Čini se da se ljudi ne bi trebali bojati autonomnih automobila, već bi se autonomni automobili trebali bojati ljudi.

Izvor: tportal.hr

Komentari korisnika: