Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Samsung ulazi u automobilski biznis Reviewed by Momizat on . Samsung Electronics takođe nastoji da uđe u igru u okviru automobilske industrije, i to tako što će otkupiti paket akcija kineskog proizvođača električnih vozil Samsung Electronics takođe nastoji da uđe u igru u okviru automobilske industrije, i to tako što će otkupiti paket akcija kineskog proizvođača električnih vozil Rating: 0

Samsung ulazi u automobilski biznis

Advertisement

Samsung Electronics takođe nastoji da uđe u igru u okviru automobilske industrije, i to tako što će otkupiti paket akcija kineskog proizvođača električnih vozila, BYD. Po Rojtersu, kupovina bi mogla da se odigra iza zatvorenih vrata, ali nijedna od kompanija nije zvanično najavila investiciju.

samusng-car

Samsung bi navodno priuštio četiri odsto BYD-a, što je ekvivalentno vrednosti od 406 miliona evra. Po Rojtersu, kineski proizvođač je potvrdio prodaju akcija na berzi, ali se nije izjasnio o kojoj vrednosti je reč. Kineska kompanija je takođe porekla da je reč o četiri odsto.

Samsung će navodno iskoristiti ovaj dogovor sa BYD-om da bi se više njegovih čipova našlo u automobilima. Po Rojtersu, južnokorejska kompanija vidi automobilsku industriju kao posao budućnosti, jer se tržište pametnih mobilnih telefona smiruje.

Samsung Electronics proizvodi pametne mobilne telefone i memorijske čipove. Jedna je od kompanija pod gigantskim Samsung konglomeratom. Još jedna od tih firmi je proizvođač automobilskih baterija, Samsung SDI, ali za sada neće snabdevati BYD.

BYD je s druge strane značajan igrač na kineskom elektro tržištu, uključujući partnerstvo sa Daimlerom. Takođe proizvodi hibridna vozila poput Tang krosovera (na slici).

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: