Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda Octavia Scout stiže u Ženevu Reviewed by Momizat on . Popularna Scout verzija koja je predstavlja terensku opciju standardne Octavie Combi imaće svoju premijeru u martu na sajmu automobila u Ženevi. Škoda najavljuj Popularna Scout verzija koja je predstavlja terensku opciju standardne Octavie Combi imaće svoju premijeru u martu na sajmu automobila u Ženevi. Škoda najavljuj Rating: 0

Škoda Octavia Scout stiže u Ženevu

Advertisement

Popularna Scout verzija koja je predstavlja terensku opciju standardne Octavie Combi imaće svoju premijeru u martu na sajmu automobila u Ženevi.

skoda-octavia-scout (1)

Škoda najavljuje da je nova Octavia Scout dizajnirana da bude “robusna i svestrana”, te da će u odnosu na prethodnu generaciju svojim izgledom i osobinama znatno više podsjećati na pravi SUV model.

Novi Scout je također dobio veće i mišićavije prenje i zadnje odbojnike, s posebnim srebrnim umecima koji se nastavljaju kao zaštita odnice i podvozja. Naprijed je Octavia Scout dobila i primjetno veći otvor za zrak na odbojniku, dok su i svjetla za maglu drugačije i nešto agresivnije oblikovana. Naravno, na bokovima Scout verzija je dobila crne zaštitne lajsne, kako na vratima i pragovima, tako i na rubovima blatobrana.

skoda-octavia-scout (2)

Octavia Scout je 33 mm viša u odnosu na standardni model, a “stoji” na 17-inčnim aluminujumskim naplacima. Škoda je opremila novu Octavia Scout i sa petom generacijom Haldex pogona na sva četiri točka, koji ovom modelu daje znatno bolje osobine u terenskoj vožnji nego što je to bio slučaj do sada.

U unutrašnjosti ističe se novi trokraki upravljač posebno dizajniran za Scout model, a tu je opcija luksuzne kožne unutrašnjosti kao i raskošnog infotainment sistema.

skoda-octavia-scout (3)

 

Škoda će za Octaviju Scout ponuditi dva dizelska i jedan benzinski motor, a svi su otprije poznati iz ponude standardne Octavije, što znači da će i ova verzija u prosjeku biti oko 20 odsto štedljivija od prethodnog modela.

Izvor: www.klix.ba

Komentari korisnika: