Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda potvrdila ime Kodiaq za svoj veliki SUV Reviewed by Momizat on . Ono o čemu se nagađalo mjesecima konačno je dobilo potvrdu. Škodin veliki SUV sa sedam sjedećih mjesta zvat će se Kodiaq. Ime je dobio po Kodiak medvjedu, koji Ono o čemu se nagađalo mjesecima konačno je dobilo potvrdu. Škodin veliki SUV sa sedam sjedećih mjesta zvat će se Kodiaq. Ime je dobio po Kodiak medvjedu, koji Rating: 0

Škoda potvrdila ime Kodiaq za svoj veliki SUV

Advertisement

Ono o čemu se nagađalo mjesecima konačno je dobilo potvrdu. Škodin veliki SUV sa sedam sjedećih mjesta zvat će se Kodiaq. Ime je dobio po Kodiak medvjedu, koji živi na otoku nedaleko od Aljaske.

Kodiaq (1)

Škodin veliki SUV imat će mnogo toga zajedničkog sa Seat Atecom i VW Tiguanom, no češki automobil bit će nešto većih dimenzija. Ukupno 4,7 metara, dok je dužina Atece 4,36 m, a Tiguana 4,49 m.

Kodiaq će biti najprostraniji od tri modela, a imat će i najveći prtljažni prostor. O motorima još nije bilo govora, no za pretpostaviti je da će u ponudi biti isto ono što mogu dobiti i kupci Atece te Tiguana. Početni agregat bit će trocilindarski 1.0 sa 113 KS, a potom slijede četverocilindarski 1.4 sa 148 KS te 1.8 TSI ili 2.0 sa 177 KS. Od dizelskih motora izbor je 1.6 TDI sa 113 KS te 2.0 TDI sa 148 KS i 187 KS.

Kodiaq (2)

Škodin SUV imat će prednji pogon, no bit će moguće nadoplatiti za 4×4. Osim 6-stupanjskog ručnog mjenjača u ponudi je i 7-stupanjski DSG. Škoda Kodiaq premijeru će imati u listopadu na pariškom salonu.

Izvor: autoportal.hr

Komentari korisnika: