Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda spašava VW grupaciju u Koreji Reviewed by Momizat on . Volkswagenova afera 'dieselgate' u Koreji je njemačku automobilsku grupaciju bacila na koljena. Korejske vlasti zaustavile su prodaju 80-ak modela VW-a, Audija Volkswagenova afera 'dieselgate' u Koreji je njemačku automobilsku grupaciju bacila na koljena. Korejske vlasti zaustavile su prodaju 80-ak modela VW-a, Audija Rating: 0

Škoda spašava VW grupaciju u Koreji

Advertisement

Volkswagenova afera ‘dieselgate’ u Koreji je njemačku automobilsku grupaciju bacila na koljena. Korejske vlasti zaustavile su prodaju 80-ak modela VW-a, Audija i Bentleyja te ispisale kaznu od 16 milijuna dolara. Sve to utječe na veliki pad prodaje Volkswagenovih vozila u toj azijskoj državi.

skoda-kodiaq

Stvar bi trebala spasiti Škoda, koja će od 2017. svoje automobile početi prodavati u Južnoj Koreji te na taj način pomoći VW grupaciji da se oporavi. Glavni adut Škode bit će Kodiaq jer su i u Koreji SUV vozila iznimno popularna.

Škoda je već prisutna i u Kini na čijem tržištu ostvaruje 25 posto od ukupne prodaje svojih automobila. Češki proizvođač je u prvih osam mjeseci ove godine na globalnoj razini prodao 733.700 vozila, što je povećanje od 5,1 posto u odnosu na isto razdoblje 2015.

Izvor: autoportal.hr

Komentari korisnika: