Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda Superb Combi Outdoor u formi crossovera Reviewed by Momizat on . Škoda bez sumnje gradi imidž istim načinom ali daleko bržim tempom nego što ga je matični VW gradio decenijama. Snažno potpomognut VW Grupom, češki brend stremi Škoda bez sumnje gradi imidž istim načinom ali daleko bržim tempom nego što ga je matični VW gradio decenijama. Snažno potpomognut VW Grupom, češki brend stremi Rating: 0

Škoda Superb Combi Outdoor u formi crossovera

Advertisement

Škoda bez sumnje gradi imidž istim načinom ali daleko bržim tempom nego što ga je matični VW gradio decenijama. Snažno potpomognut VW Grupom, češki brend stremi da postane jedan od uglednijih proizvođača automobila i “na ceni” te raskrsti sa epitetom jeftinijeg VW-a.

Skoda_Superb_Combi_paket_Outdoor

 

Na tom putu će mu pomoći novi najveći i najskuplji model u ponudi a nastao je na osnovi Superb Combi karavana srednje klase. Mada taj termin “srednja klasa” mu nikako ne leži, već nekako više stremi ka višoj srednjoj klasi, Superb Combi dobija robusniji izgled po ugledu na Audi Allroad modele.

Ipak, u pitanju je samo paket opreme a ne potpuno novi model na osnovi karavana. No, Outdoor može da se pohvali svim pripadajućim “allroad” dodacima, od plastičnih zaštitnih oplata donjeg dela karoserije i oko lukova točkova, preko trima od brušenog aluminijuma na branicima do krovnih šina od istog materijala.

Dodatno, tu su još veće maglenke, veći usisnici vazduha i nešto izdignutiji klirens kako bi novu formu u potpunosti ispratili i praktični aspekti. Za sada se ne navodi kakav i koliki obim promena je pretrpeo enterijer u ovoj Outdoor formi.

skoda_superb_combi_paket_outdoor_1

 

Outdoor trim je dostupan na svim verzijama Superb Combi verzijama sem na ekonomičnoj GreenLine verziji, čije eco-frendly specifikacije se ne uklapaju u opštu namenu Outdoor paketa. I pored toga, budući kupac može pronaći pod haubom novog crossover-nalik modela kompletnu paletu turbo benzinskih i dizel jedinica uparenih sa šesto- i sedmostepenim transmisijama sa duplom spojnicom i pogonom na prednjim ili svim točkovima, koji se inače mogu pronaći i kod standardnih Superb modela.

Debi Outdoor paketa se očekuje početkom marta u Ženevi i sa početkom prodaje po za sada nepoznatoj ceni nedugo potom, ali ne velike razlike u odnosu na ekvivalentno opremljeni standardni model.

Izvor: www.vrelegume.rs

Komentari korisnika: