Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda Superb plug-in hibridna verzija će uskoro biti predstavljena! Reviewed by Momizat on . Škoda će plug-in hibridnu verziju svog modela Superb predstaviti tokom sledeće godine, i time želi da pokaže posvećenost elektrifikaciji. Perjanica kompanije Šk Škoda će plug-in hibridnu verziju svog modela Superb predstaviti tokom sledeće godine, i time želi da pokaže posvećenost elektrifikaciji. Perjanica kompanije Šk Rating: 0

Škoda Superb plug-in hibridna verzija će uskoro biti predstavljena!

Advertisement

Škoda će plug-in hibridnu verziju svog modela Superb predstaviti tokom sledeće godine, i time želi da pokaže posvećenost elektrifikaciji.

skoda

Perjanica kompanije Škoda u segmentu limuzina/karavana, model Superb će posedovati hibridni pogonski sklop koji će se sastojati od kombinacije benzinskog agregata radne zapremine 1,4 litara i elektromotora, koji će ukupno proizvoditi 215 konjskih snaga.

Ako vam ovi brojevi zvuče poznato, to je zato što će plug-in hibridna verzija modela Superb imati isti pogosnki sklop kao i model Volkswagen Passat GTE. Međutim, za razliku od svog „rođaka iz Nemačke“ koji poseduje litijum-jonsku bateriju kapaciteta 9,9 kilovat-sati, koja mu omogućava da samo na električnu energiju pređe do 50 kilometara, Superb će imati bateriju jačine 13 kilovat-sati, te će samo na električnu energiju moći da pređe i do 70 kilometara.

Ako potražnja bude dovoljno velika, češki proizvođač automobila će istu recepturu primeniti i na model Kodiaq, ili na modele Karoq i Octavia, bar je tako naveo Martin Hrdlička, šef odeljenja koje radi na razvoju pogonskih sklopova.

Još uvek nije poznato da li će Škoda jednostavno dodati PHEV oznaku modelu Superb, ili će se on prodavati pod drugim imenom.

Napomena: na fotografijama se nalazi nova generacija modela Skoda Superb

Izvor: vrelegume.rs

Komentari korisnika: