Pridruži se! Like AutoSnova.com

Pratite najnovije informacije iz svijeta automobilizma.

Škoda Vision C: Studija Octavie Coupe spremna za Ženevu Reviewed by Momizat on . Najveća atrakcija na štandu Škoda Auto, na međunarodnom autosalonu u Ženevi, biće studija petovratnog kupea Vision C na bazi modela Octavia. Serijska verzija ov Najveća atrakcija na štandu Škoda Auto, na međunarodnom autosalonu u Ženevi, biće studija petovratnog kupea Vision C na bazi modela Octavia. Serijska verzija ov Rating: 0

Škoda Vision C: Studija Octavie Coupe spremna za Ženevu

Advertisement

Najveća atrakcija na štandu Škoda Auto, na međunarodnom autosalonu u Ženevi, biće studija petovratnog kupea Vision C na bazi modela Octavia. Serijska verzija ovog atraktivnog automobila, u prodajne salone će stići krajem 2015. godine.

skoda-Vision-C (1)

 

Kompanija iz Mlade Boleslave nalazi se u fazi najveće modelske ofanzive u svojoj dosadašnjoj istoriji. Pored potvrđenih informacija o premijeri modela Octavia Scout i Octavia CNG u Ženevi i treće generacije modela Fabia u Parizu, ove godine imaćemo koš minimalno jednu važnu novinu iz Škode. U Palexpo punim sjajem će zasijati koncept Vision C, koji predstavlja najavu serijskog modela Octavia Coupe.

skoda-Vision-C (2)

 

Škoda Vision C biće treća karoserijska verzija serije Octavia, koja će na tržištu dopuniti verzije liftback i karavan. Dizajn je urađen u stilu kupea sa četvoro vrata, kao što su Mercedes-Benz CLS i BMW 6 Gran Coupe. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.686 milimetara, što je ista vrednost kao kod liftback verzije.

skoda-Vision-C (3)

 

Serijska proizvodnja modela Octavia Coupe u prodajne salone će stići krajem 2015. godine, što znači da bi prognoza cene bila čista spekulacija. Ni kupe verziju modela Octavia neće pokretati šestocilindarski motori. Možemo očekivati široku paletu 4-cilindarski TSI agregata, a najsnažniji bi mogao razvijati 220 kW. Naravno, u ponudi će biti i dizel motori. 2.0 TDI agregat u modelu Octavia Coupe razvijaće maksimalnu snagu od 147 kW.

Izvor: www.automagazin.rs

Komentari korisnika: